POVEĆANJE SIGURNOSTI

Na željezničko-cestovnom prijelazu Reljevo postavlja se uređaj za regulisanje saobraćaja

15.04.2023. 08:18 / Izvor: Akta.ba
reljevo

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine će u srijedu, 19. aprila, pustiti u rad automatski uređaj za regulisanje saobraćaja na prijelazu Reljevo.

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine će u srijedu, 19. aprila, pustiti u rad automatski uređaj za regulisanje saobraćaja sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima na željezničko-cestovnom prijelazu Reljevo, Općina Novi Grad, u km 246+837 željezničke pruge Šamac - Sarajevo – Čapljina, odnosno na mjestu ukrštanja pruge i ceste u Reljevskoj ulici.  

Iz Željeznica Federacije BiH podsjećaju da su  22. marta ove godine u Tuzlanskom kantonu pustili u rad nove automatske uređaje za regulisanje saobraćaja na pet prijelaza (dva u Živinicama i tri u Lukavcu).

Za taj projekt automatske zaštite šest prijelaza u nivou na mreži pruga ŽFBiH,  Vlada Federacije Bosne i Hercegovine osigurala je dva miliona KM.

Puštanje u rad tih modernih uređaja, doprinijet će povećanju sigurnosti u odvijanju željezničkog i cestovnog saobraćaja i podići nivo sigurnosti na željezničko-cestovnim prijelazima. Svi učesnici u saobraćaju dužni su poštovati postavljenu cestovnu i željezničku signalizaciju na mjestu ukrštanja u nivou željezničke pruge i ceste, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću ŽFBiH. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti