Mali poduzetnici

Projekat "Pokreni svoj posao": U Velikoj Kladuši osam ugovora za pokretenje novog biznisa

18.04.2023. 15:22 / Izvor: Akta.ba
velika kladuša

U Velikoj Kladuši danas je potpisano osam ugovora za pokretenje novog biznisa.

U Velikoj Kladuši danas je potpisano osam ugovora za pokretenje novog biznisa. Ovi budući „mali poduzetnici“ učestvovali su na obukama „Pokreni svoj posao“ i ostvarili grantovsku i mentorsku podršku u okviru projekta „Razvoj i implementacija programa zapošljavanja prekvalifikacijom prema potrebama tržišta rada”. 

Pet korisnika, današnjih potpisnika ugovora je podržano sa po maksimalno 9.000 KM kroz ovaj projekat, a preostale tri biznis ideje finansijski je sa maksimalno 5.000 KM podržao Općinski načelnik kroz Budžet za ovu godinu. Zadovoljstvo realizacijom projekta, a naročito činjenicom da je od osam dobrih poslovnih ideja tri finansijski podržao Općinski načelnik izrazio je njegov savjetnik Ervin Abdić.

Projekat „Razvoj i implementacija programa zapošljavanja prekvalifikacijom prema potrebama tržišta rada” finansira s 4 miliona eura Evropska unija u sklopu projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II), a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijede vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona koje je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru ovog projekta, pored Općine Velika Kladuša, čine i partneri: Obrtnička komora USK (vodeći partner), JU I srednja škola „Husein Džanić“ Velika Kladuša, Biotehnički fakultet Bihać, JU Zavod za zapošljavanje USK i firma „Strojopromet“ d.o.o. Velika Kladuša.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti