Oštećena bicikla

Grad Mostar pozvao građane na odgovorno ponašanje u očuvanju javne gradske imovine

19.04.2023. 11:26 / Izvor: Fena
Mostar

Grad Mostar pozvao je u srijedu građane na odgovorno ponašanje u očuvanju javne gradske imovine.

Grad Mostar pozvao je u srijedu građane na odgovorno ponašanje u očuvanju javne gradske imovine nakon što su u manje od mjesec dana od uvođenja sustava javnih bicikala primijećena oštećena na biciklima na više lokacija. 

Iz Grada podsjećaju kako se uvođenjem sustava javnih bicikala Nextbike, Mostar pridružio mreži od preko 300 gradova širom svijeta koji koriste ekološki prihvatljiv sustav vožnje.

Dodaju kako je Grad Mostar uz podršku Fonda za zaštitu okoliša FBiH nabavio 50 bicikala nove generacije koja su raspoređeni na 10 lokacija u gradu.

"Nažalost, zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca manje od mjesec dana od uvođenja sustava javnih bicikala primjetna su oštećena na biciklima na više lokacija. Ovim putem Grad Mostar želi pozvati građane na odgovorno ponašanje u očuvanju javne gradske imovine", kažu iz Grada.

 Napominju i kako je projekt NextBike omogućio građanima jednostavno i ekonomično korištenje bicikla te izazvao pozitivne reakcije kod velikog broja građana.

"Vjerujemo kako će građani uvažiti ovaj poziv i kako će podržati projekt koji je pokrenut za dobrobit svih žitelja Mostara, ali i turista koji posjete naš grad",  ustvrdili su na kraju iz Grada Mostara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti