Maturalni poklon

Tuzlanski srednjoškolci će dobiti po 300 KM za pripremu odlaska na maturu

25.04.2023. 07:36 / Izvor: Akta.ba
tuzlanski maturanti

Završetak srednje škole iziskuje i izdvajanja značajnih finansijskih sredstava.

Svršenici srednjih škola u Tuzlanskom kantonu ove godine će dobiti novčanu pomoć u iznosu od okvirno 300 KM, koju će iskoristiti za svoju pripremu odlaska na maturu. Simboličan je to znak pažnje Vlade TK za uspješan kraj i sretan novi početak.

Završetak srednje škole iziskuje i izdvajanja značajnih finansijskih sredstava, kako za odlazak učenika na ekskurziju, ali i pripremu za maturalnu zabavu.

Uvidjevši da veliki broj roditelja ima poteškoće u tom segmentu, novi saziv Vlade Tuzlanskog kantona na čelu s premijerom Irfanom Halilagićem za sve svršenike srednjih škola odlučio je pripremiti poseban poklon.

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić nedavno je predstavio 20 mjera Vlade TK čije se izvšenje očekuje tokom 2023. godine.

Radi se o tačno definisanim ciljevima koji bi trebali da poluče konkretne benefite za građane Tuzlanskog kantona.

Jedna od mjera je i maturalni poklon – jednokratna novčana pomoć maturantima radi pripreme za maturu, a premijer Irfan Halilagić jučer je na svojoj Facebook stranici napisao i u kojem iznosu će ta pomoć biti realizovana.

"MATURALNI POKLON za uspješan kraj i novi početak! Naziv je to mjere koju će Vlada TK realizirati upravo zbog namjere da maturantima ali i njihovim roditeljima olakšamo pripremu za ovaj svečani i poseban životni događaj. Radi se o jednokratnoj pomoći radi pripreme mature koja bi trebala iznositi oko 300 KM", napisao je Halilagić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti