Upriličena primopredaja

Završeni radovi na rekonstrukciji Općinskog suda u Zenici i izgradnji novog objekta

26.04.2023. 10:21 / Izvor: Akta.ba
opcinski sud zenica

U četvrtak, 13. aprila, objavljen je završetak radova, te je upriličena primopredaja novoizgrađenog objekta i rekonstruisanih prostorija Općinskog suda Zenica.

U četvrtak, 13. aprila, objavljen je završetak radova, te je upriličena primopredaja novoizgrađenog objekta i rekonstruisanih prostorija Općinskog suda Zenica. Izgradnja novog aneksa zgrade Općinskog suda u Zenici započela je u septemberu 2021. godine. Pored izgradnje novog dijela, zahvaljujući investiciji od strane Evropske unije, i postojeća zgrada dobila je novi sjaj.

"Danas je veoma značajan dan za Općinski sud u Zenici, obzirom da je ovo jedan od naših najznačajnijih projekata. Kao najveći sud u Zeničko-dobojskom kantonu, ostvarujemo jako dobre rezultate, ali do sada nismo imali odgovarajuće uslove za rad. Kroz ovaj projekat, Općinski sud u Zenici dobio je sve uslove zahvaljujući kojima će moći pružiti građanima najbolju moguću uslugu u skladu sa standardima Evropske Unije", izjavila je Dženana Brković, predsjednica Općinskog suda u Zenici.

Pored preuređenja prostorija,promjene svih instalacija, ugradnje stolarije i sigurnosnih elektro sistema zaštite vrhunskog kvaliteta u skladu sa najsavremenijim standardima za objekte ovakve namjene, Općinski sud u Zenici je dobio veće sudnice i prostorije zazaštićene svjedoke, koje prije nisu imali. Brković je dodala i da su izuzetno zahvalni Evropskoj uniji na podršci u realizaciji ovog projekta, koji je osigurao uslove da rade još bolje, kvalitetnije i efikasnije na uspostavi vladavine prava.

Evropska unija investirala je rekonstrukciju i dogradnju zgrade Općinskog suda u Zenici 2 miliona eura, sa čime se ukupna investicija u sudske zgrade i zatvore u BiH u posljednjih 15godina popela na 50 miliona eura. Samu izgradnju i nadzor nad radovima novog dijela i djelomičnu rekonstrukcije postojeće zgrade suda u Zenici u potpunosti finansira Evropska unija, dok je ZDK u saradnji sa VSTV osigurao projektnu dokumentaciju, te će Vlada ovog kantona finansirati i nabavku namještaja i računarske opreme.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti