Tuzlanski kanton

Objavljen javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje projekata kulture

26.04.2023. 11:03 / Izvor: Akta.ba
kulturni centar

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK je objavilo Javni poziv za odabir korisnika sredstava sa potrošačke jedinice "Podrška u oblasti kulture u 2023. godini".

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona je objavilo Javni poziv za odabir korisnika sredstava sa potrošačke jedinice "Podrška u oblasti kulture u 2023. godini" za programe ili projekte u oblasti kulture i programe ili projekte izdavačke djelatnosti.

Za ovu namjenu Vlada TK i Ministarstvo su osigurali ukupno 172.000 KM, a koja će biti dodijeljena korisnicima koji se prijave i budu ispunjavali uslove Javnog poziva, a u skladu sa utvrđenim kriterijima za vrednovanje. Aplikanti mogu predložiti jedan program/projekat u oblasti kulture, za koji se može dodijeliti maksimalno 10.000 KM, dok podnosioci prijave za projekte izdavačke djelatnosti mogu ostvariti pravo na podršku od maksimalno 3.000 KM po programu/projektu izdavačke djelatnosti. 

Tekst Javnog poziva i prijavni obrasci su dostupni na zvaničnoj web stranici Vlade TK i web stranici Ministarstva kulture, sporta i mladih TK, a sve dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti svakim radnim danom od 08-16 sati, na brojeve telefona: 035/283-559 i 035/369-352. 

U cilju pružanja dodatne podrške u pripremi prijedloga programa/projekta i otklanjanju eventualnih nejasnoća prilikom prikupljanja dokumentacije, Ministarstvo će organizovati info dan za sve zainteresovane, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena na web stranici Ministarstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti