NOVA ERA POSLOVANJA

U Mostar sletio avion sa 140 putnika iz italijanskog Bergama i najavljen talas letova

29.04.2023. 10:57 / Izvor: Akta.ba
avion

Na Aerodrom Mostar je danas sletio avion koji iz talijanskog grada Bergam dovezao 140 putnika, te je najavljen novi talas ljetnih charter letova, koji se očekuju u narednom periodu prema nekoliko destinacija u Italiji i Irskoj.

Na Aerodrom Mostar je danas sletio avion koji iz talijanskog grada Bergam dovezao 140 putnika, te je najavljen novi talas ljetnih charter letova, koji se očekuju u narednom periodu prema nekoliko destinacija u Italiji i Irskoj.

"Iz Bergama nam je danas pristiglo 140 putnika, a u narednom periodu nam slijede letovi iz Palerma i Catanie", objavio je mostarski aerodrom.

Uz to je za srijedu, 3. maja najavljen službeni početak prve redovne zračne linija Mostar-Zagreb-Mostar, koja će prometovati tri puta sedmično, što menadžment i Grad Mostar koji je većinski vlasnik tog aerodroma smatraju početkom nove ere poslovanja.

Za uspostavu redovne lije na kojoj će prometovati Croatia Airlines, je Grad Mostar izdvojio milion KM iz gradske kase, a u cilju da se stanovnicima Hercegovine vezom s aerodromom u glavnom gradu Hrvatske omogući povezivanje s letovima prema 25 evropskih destinacija.

U cilju olakšanja putovanja preduzeće Mostar Bus uvodi dodatnu uslugu i omogućuje besplatnu autobusnu liniju na relaciji između grada Mostara i Aerodroma Mostar, koja će biti dostupna svim putnicima, a satnice prometovanja su prilagođene dolascima i odlascima aviona.

Ova dodatna usluga poduzeća Mostar Bus bit će dostupna tokom cijelog trajanja redovne zračne linije Mostar-Zagreb-Mostar. Posljednji let Croatia Airlinesa koji je povezivao Zagreb i Mostar bio je pred početak pandemije koronavirusa u martu 2020. godine.

Povratak ove aviolinije gradonačelnik Mostara Mario Kordić je okarakterisao historijskim događajem i početkom novog poslovnog zamaha za mostarski aerodrom, koji je osnova za ozbiljan turizam i razvoj svih grana ekonomije.

Posebno je simbolična činjenica da će prvi redovni let biti upravo dan nakon otvaranja Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2023. koji se održava od 2. do 6. maja u partnerstvu s Državom Izrael i da su svoj dolazak već najavili poslovni ljudi iz 30 zemalja svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti