Raznovrsni izlagači

Mostarski sajam dobra prilika za poslovne saradnje i brendiranje kompanija

03.05.2023. 10:55 / Izvor: Akta.ba
Mostar
OTVORI GALERIJU

Izlagači iz cijele Bosne i Hercegovine jučer su se okupili u Mostaru na 24. Međunarodnom sajmu gospodarstva.

Izlagači iz cijele Bosne i Hercegovine jučer su se okupili u Mostaru na 24. Međunarodnom sajmu gospodarstva. Za mnoge od njih ovo je jako bitan događaj za koji se spremaju tokom cijele godine. Na sajmu šire poznanstva, upoznaju nove partnere i dogovaraju poslovne saradnje. Dobra je ovo prilika da predstave, ali i prodaju svoje proizvode.

Izlagači iz gotovo svih branši su prisutni na sajmu. Tako se mogu pronaći mašine i oprema za ugostiteljstvo, razni alati i tehnika, odjeća i obuća, organizatori vjenčanja i drugih događaja, luksuzne kutije za pakovanje, bageri, automobili i još mnogo toga.

sajm

Izlagači zadovoljni

Ena Kadrić iz firme Pacifik Union iz Zenice prvi je put na sajmu u Mostaru.  Na štandu su izložili ugostiteljski namještaj, pergole i tende. Ističe da je dosta ljudi zainteresovano i raspituje za proizvode što je za njih sjajno.

"Pozitivno smo iznenađeni organizacijom sajma kao i ostalim izlagačima. Vjerujem da će svima biti korisno i zanimljivo do kraja sajma", kazala je Ena za Akta.ba.

ENA

Jedan od izlagača na ovogodišnjem sajmu je i Dušan Pejkić iz kompanije Taskomerc  iz Brčkog. Oni se bave prodajom, servisom i proizvodnjom vaga. Osim vaga imaju u ponudi i vakumirke, odnosno mašine za pakovanje. I oni su ove godine prvi put na Mostarskom sajmu.

"Generalno smo zadovoljni sajmovima.  Mislimo da je to dobro za promociju firme, odnosno brendiranje i pozicioniranje na tržištu. Kada je firma na sajmu spominje se kroz sajamske priručnike, ali i medije što je zaista dobro“, istakao je Dušan.

tas

Očekuju veliku posjećenost u danima sajma.

Bogata gastronomska ponuda

Mnogi malih i veliki biznisi koji se bave proizvodnjom hrane našlo je svoje mjesto na ovogodišnjem sajmu. Izložili su sireve, meso, sokove, tjestenine i slastice.

Na štandu Union food tjestenine iz Čitluka sreli smo poznatog bh. kuhara Hamida Kujrakovića. Prvi utisci su mu odlični. Kaže dobra je posjeta i velika zainteresiranost.

hamid

"Mostarski sajam je izvrsna prilika za mnoge proizvođače hrane da se sretnu sa svojim kupcima. Ja sam ovdje da ponudim posjetiteljima da probaju svježu tjesteninu koja je prisutna na tržištu BiH. Tjestenina visokog ranga koja se koristi u elitnim restoranima, a i u domaćinstvima kada želimo da pripremimo vrhunsku tjesteninu.", istakao je Hamid.

Ovogodišnji sajam je otvoren za posjetioce do subote odnosno 06.05.

E.O.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti