Pogoni na 15.000 kvadratnih metara

Emerus je vodeći proizvođač isprešanih aluminijskih profila koji posluje u Širokom Brijegu

05.05.2023. 08:29 / Izvor: Akta.ba
Emerus

Tijekom sastanka i obilaska proizvodnog pogona veličine 15.000 kvadratnih metara koji se nalazi u Širokom Brijegu.

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković i zamjenik generalnog tajnika Mirko Bošković posjetili su kompaniju Emerus koja je europski proizvođač isprešanih aluminijskih profila za razne industrijske branše.

Tijekom sastanka i obilaska proizvodnog pogona veličine 15.000 kvadratnih metara koji se nalazi u Širokom Brijegu, gdje se uspješno ekstrudiraju visokokvalitetni aluminijski profili preko 15 godina, predstavnici Komore upoznati su s trenutnim aktivnostima kao i planovima za buduće poslovanje kompanije.

Emerus je europski proizvođač isprešanih aluminijskih profila za razne industrijske branše. Osnovni procesi u proizvodnji su: ekstruzija profila, kontrola kvalitete, strojna obrada (CNC), površinska zaštita (praškasto bojanje), prekid termičkog mosta, tehnička podrška i logistika.

U prethodnom periodu su imali velika ulaganja s ciljem unaprjeđenja vlastitog poslovanja i sva njihova postrojenja u potpunosti su automatizirana. U svom sastavu ima dvije prese, snage potiska 1800 i 2500 tona. Upravo je druga presa, novi CNC strojevi i strojevi koji ubrzavaju procese u proizvodnji i smanjuju ugljični otisak, zajedno s 2 nove proizvodne hale, površine 6 000 m2, velika investicija u proizvodne kapacitete u 2022. godini, što je već rezultiralo i porastom ljudskih kapaciteta.

Inovativnost i kreativnost zaposlenih daju dodatnu vrijednost kompaniji. Emerus tim osluškujući potrebe tržišta je razvio vlastite građevinske sisteme, a koristeći prednosti vlastite proizvodnje aluminijskih profila. Također nude rješenja za fasade, vrata, prozore, zaštitu od sunca, ograde i mnogo više.

Kompanija Emerus posluje sukladno načelima certifikata koje posjeduje: ISO 9001 – sustav upravljanja kvalitetom, ISO 14001 – sustav upravljanja okolišem, ISO 45001 – Upravljanje zdravljem i sigurnošću na radu, IATF – certifikat sukladnosti za automotive industriju, QUALICOAT SEASIDE – certifikat površinske zaštite, ISO 14025 – EPD ekološka deklaracija proizvoda i EN 15088 – ispunjavanjem ovog standarda Emerus proizvod ima oznaku CE.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti