Zaradili više miliona maraka

Akcija "Start": Među osumnjičenima i Hadžibajrićeva sekretarica Alma Destanović i sin Seid

09.05.2023. 11:41 / Izvor: Avaz.ba
akcija start

Nakon okončanja aktivnosti na terenu, postupajući tužioci, donijet će odluku o daljim aktivnostima, prema svim osumnjičenima u predmetu.

Postupajući tužitelji Tužiteljstva BiH i Tužiteljstva KS, zajedno sa policijskim djelatnicima Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku potporu Uprave policije MUP-a KS na terenu, realiziraju akciju kodnog naziva “Start”.

Aktivnosti se provode u koordinaciji sa EUROPOL-om, a odnose se na kaznena djela organiziranog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna kaznena djela zlouporabe položaja ili ovlasti i primanje i davanje dara.

Akcija “Start” se odnosi na više od 10 fizičkih i pravnih osoba, koje se sumnjiče za organizirani krminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima, a aktivnosti se provode na više od 20 lokacija.

Nakon okončanja aktivnosti na terenu, postupajući tužioci, donijet će odluku o daljim aktivnostima, prema svim osumnjičenima u predmetu.

Podsjetimo, od jutros se na različitim lokacijama pretresaju objekti koji se dovode u vezu sa načelnikom općine Stari Grad Ibrahimom Hadžibajrićem.

Tužilaštvo KS, kada je riječ o Općini Stari Grad, a zbog krivičnih djela organizirani kriminal, zloupotreba položaja, primanje i davanje dara i pranje novca, kako saznajemo, ukupno sumnjiči šest osoba.

Među osumnjičenima su i Alma Destanović, sekretarka Općine Stari Grad, njegov sin Seid te još četiri osobe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti