Deutsche Schule Sarajevo

Međunarodna njemačka škola Sarajevo postala nosilac certifikata HACCP i ISO 9001:2015

13.05.2023. 08:24 / Izvor: Akta.ba
certifikat

Institut za standarde i sigurnost sa svojim auditorima sproveo je certifikacijski audit u Međunarodnoj njemačkoj školi Sarajevo (IDSS) Internationale Deutsche Schule Sarajevo.

Institut za standarde i sigurnost sa svojim auditorima sproveo je certifikacijski audit u  Međunarodnoj njemačkoj školi Sarajevo (IDSS) Internationale Deutsche Schule Sarajevo.
Audit se odnosio na zahtjeve standarda kvaliteta ISO 9001:2015 kao i na zahtjeve HACCP sistema.

Uvođenjem i primjenom ISO standarda Internationale Deutsche Schule Sarajevo je još jednom pokazala svoje opredjeljenje i posvećenost ka unapređenju poslovanja, stavljajući u fokus zadovoljstvo svojih saradnika, učenika i korisnika usluga.

Na završnom sastanku auditori su dali preporuku da Internationale Deutsche Schule Sarajevo može biti nosilac certifikata ISO 9001:2015 i HACCP.



Standard ISO 9001:2015 je međunarodno najpriznatiji standard za sisteme upravljanja koji uključuje zahtjeve za sistem upravljanja kvalitetom koje organizacija treba ispuniti da bi postigla stalno zadovoljstvo korisnika.

HACCP sistem odnosi se na upravljanje prema kome se bezbjednost hrane održava kroz analizu i kontrolu bioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti od ulaznih sirovina, rukovanja, proizvodnje, distribucije i konzumiranja krajnjeg proizvoda.

Internationale Deutsche Schule Sarajevo uvođenjem HACCP sistema, obezbjeđuje svojim učenicima i zaposlenim zdravstveno siguran proizvod i time jasno stavlja akcenat na zdravlje i sigurnost učenika.

Međunarodna njemačka škola Sarajevo (IDSS), licencirana je privatna obrazovna ustanova sa programima predškolskog i osnovno školskog obrazovanja (od I do IX razreda), koji se temelje na njemačkom nastavnom planu i programu i savremenim obrazovnim metodologijama. Nastava se odvija na njemačkom jeziku ali i na engleskom i B/H/S jezicima, a tokom školovanja učenici stiću znanja iz različitih područja, iz različitih predmeta: Lingvističko-književno-umjetničko područje; Matematičko-znanstveno-tehničko područje, polje Društvene znanosti i sport.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti