KO ĆE PREUZETI VOĐENJE

Oglasila se Općina Stari Grad o pitanju ko će voditi Općinu ako Hadžibajrić ode u zatvor

13.05.2023. 11:07 / Izvor: Akta.ba
slika zgrade

Nakon hapšenja načelnika Ibrahima Hadžibajrića (NES), oglasila se i Općina Stari Grad.

Nakon hapšenja načelnika Ibrahima Hadžibajrića (NES), oglasila se i Općina Stari Grad.

Dok se čeka ročište za određivanje pritvora Hadžibajriću i sekretarki Općine Almi Destanović, već se nagađa ko bi mogao preuzeti vođenje Općine.

Kolegij Općinskog načelnika Općine Stari Grad Sarajevo i Općinski pravobranilac Općine Stari Grad Sarajevo, obavijestili su javnost da se poslovni procesi unutar Općine Stari Grad Sarajevo, kao i rad sa strankama odvijaju neometano, bez obzira na istražne radnje koje se provode od utorka, 09.05.2023. godine.

"Građanima se pružaju sve usluge u djelokrugu ovog organa uprave u rokovima i zakonskim okvirima", naveli su.

Pitanje rukovođenja organom uprave bit će riješeno u najkraćem roku, zakonski propisanim putem, a u zavisnosti od narednih koraka Tužilaštva Kantona Sarajevo i Tužilaštva BiH i eventualno izrečenih mjera.

Kolegij Općinskog načelnika i Općinski pravobranilac, poštujući demokratska načela i vjerujući u profesionalnost i nespristrasnost istražnih i pravosudnih organa, očekuju da pokrenuti istražni postupak bude okončan zakonito i u najkraćem mogućem roku pridržavajući se načela i principa krivično-procesnog prava.

Uz čvrsto opredjeljenje da se mora poštovati persumpcija nevinosti i pravo svakog pojedinca da istu dokaže, očekuje se da tako bude i u ovom predmetu, a javnost i mediji pozivaju se na objektivnost i profesionalno izvještavanje uz poštovanje prava na privatnost članova porodice osumnjičenih lica iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Općina Stari Grad Sarajevo stoji na raspolaganju svim istražnim organima za zakonito i profesionalno provođenje predmetnih postupaka, a što predstavlja pretpostavku donošenja konačnih odluka nadležnih tužilaštava, saopćili su.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti