Kao na pijaci

Svaštara: Porezna uprava FBiH prodaje Mercedesa, kase, vage, stolarske mašine, frižider...

15.05.2023. 09:38 / Izvor: Akta.ba
Porezna uprava

Putničko vozilo Mercedes Benz model V250 D, automatski uređaj za ribanje i usisavanje, mašina za izradu ćevapčića, rashladna vitrine za kolače dio su zaplijenjene imovine koju prodaje Porezna uprava Federacije BiH.

Putničko vozilo Mercedes Benz model V250 D, automatski uređaj za ribanje i usisavanje, mašina za izradu ćevapčića, rashladna vitrine za kolače dio su zaplijenjene imovine koju prodaje Porezna uprava Federacije BiH.

Kantonalni porezni ured Sarajevo, oglasio je prodaju zaplijenjene imovine radi namirenja dužnih poreza poreznog obveznika - dužnika putem aukcije i direktne prodaje.

"Sve zainteresirane osobe mogu pogledati zapjenjenu imovinu koja je predmet aukcije i dokaze o vlasništvu na navedenim lokalitetima dana 18.05.2023. godine (četvrtak) i 19.05.2023. godine (petak) u vremenu od 10,00 do 15,00 sati", naveli su u pozivu.

Ponuđači na prvoj aukciji su dužni na početku aukcije Odboru za aukciju položiti depozit u iznosu od 10% od najniže cijene imovine za koju su zainteresirani.

"Upozoravaju se kupci na aukciji da su dužni izvršiti uplatu između položenog depozita i prodajne cijene u roku od pet dana od dana održavanja aukcije. U suprotnom položeni depozit će biti uplaćen Federalnom Ministarstvu finansija bez prava na povrat, kao kompenzacija za štetu prouzrokovanu Poreznoj upravi FBiH. Ponuđačima na aukciji koji ne dobiju nikakvu imovinu položeni depozit će biti vraćen u gotovom novcu odmah nakon aukcije", naglašavaju iz Porezne uprave Federacije BiH.

Prva aukcija će se održati dana 25.05.2023. godine, u 11,00 sati u prostorijama Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine, Kantonalni porezni ured Sarajevo.

E.O.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti