Na otvaranju 12. SBF-a

Dodijeljene tradicionalne nagrade Sarajevo Business Bridge

17.05.2023. 12:22 / Izvor: Akta.ba
sbf nagrade

Nakon uvodnih govora održana je ceremonija dodijele tradicionalnih nagrada Sarajevo Business Bridge.

Najveći poslovni događaj u regiji, 12. Sarajevo Business Forum, danas je otvorio svoja vrata u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. 

Nakon uvodnih govora održana je ceremonija dodijele tradicionalnih nagrada Sarajevo Business Bridge koje su dodijelili direktor Sarajevo Business Foruma Dino Selimović i ministar Zlatko Mijatović.

Naš proslavljeni nogometaš Edin Džeko dobio je priznanje kao brend ambasador i promotor Bosne i Hercegovine. 

"Ovo priznanje velika je čast za mene i moju porodicu. Gdje god smo živjeli, bilo u Češkoj, Njemačkoj, Engleskoj ili sada u Italiji, uvijek sam bio veoma ponosan na svoje korijene i spreman pomoći svojoj zemlji na bilo koji način. Zahvaljujem se žiriju i organizatorima Sarajevo Business Foruma što su prepoznali moj trud tokom godina na terenu, ali i van njega. Želim svima uspješan forum i nadam se da ću vidjeti mnoge investicije u mojoj domovini BiH u vremenu koje je pred nama", rekao je Džeko u svom video obraćanju.

Nagradu "Posao godine" koja se dodjeljuje poduzećima koja posluju u regiji jugoistočne Europe i koja su pokazala značajan rast  dobio je STUDEN & CO Holding

Nagradu "Poslodavac godine za mlade" za iznimnu predanost zapošljavanju, razvoju i zadržavanju mladih talenata dobila je kompanija KLIKA, dok je nagradu “Social Impact Award” ove godine dobila  Ženska mentorska mreža / Women's Mentoring Network za iznimnu predanost u stvaranju pozitivnih promjena u svijetu.

Nagradu za "Poslovni potez godine" dobio je BH Tech Lab BH Telecoma za kreativan i napredan rad i doprinose održivom razvoju. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti