OŠTRE KRITIKE

Premijer USK: Političari iz Sarajeva ne trebaju nam sad dolaziti u gumenim čizmama

17.05.2023. 12:54 / Izvor: Akta.ba
poplave u usk

Premijer USK Mustafa Ružnić, nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile veći dio tog kantona, oglasio se na Facebooku sa kritikama upućenim političarima iz Sarajeva.

Premijer USK Mustafa Ružnić, nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile veći dio tog kantona, oglasio se na Facebooku sa kritikama upućenim političarima iz Sarajeva.

"Kad su predizborne kampanje u javnim nastupima i njihovim sastavima na društvenim mrežama veliki političari iz Sarajeva uvijek ponude izlive ljubavi za Krajinu i Krajišnike. Godinama prije svako obraćanje bi započinjali sa velikim selamima koje nam donose iz Sarajeva. Ako se politička situacija malo zaoštri, pričaju nam o "tak'im i tak'im" milionskim projektima koje su namijenili za Krajinu ali vazda kriva lokalna vlast što to nije realizovano, a inače bi svakako", poručio je on.

Dodao je da im je suđeno da se bore. Sa migrantskim krizama, sa velikim političkim retoričarima bez djela i rezultata, sa prirodnim katastrofama.

"I tako, dok se ovih dana borimo sa vodom i poplavama, zaključujem da problem odnosa prema Krajini nije ni u politici nego u neosvještenosti i neobrazovanosti političara koji pojma nemaju šta je država ni šta je patriotizam. Političari u Sarajevu se ni u javnom nastupu ne ponašaju državnički, a kamoli sada u djelima da pokažu brigu za državu. I ne, ne trebaju nam sad dolaziti ovamo u čizmama i sa kolonom medija! Hvala Bogu pa sam rođen ovdje gdje te tome nauče i roditelji i svaki komšija", kazao je Ružnić.

Za kraj je poručio da će Krajišnici i ovog puta svoj, a ako zatreba i ostale dijelove domovine, odbraniti svim raspoloživim sredstvima. Zajedno!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti