30 lokalnih zajednica

Počinje USAID-ov Projekat pomoći lokalnoj upravi: Grad Zenica jedna od partnera

17.05.2023. 13:17 / Izvor: Akta.ba
zenica

Predviđeno je da Projekat bude implementiran u 30 lokalnih zajednica, tokom narednih pet godina.

U povodu početka Projekta pomoći lokalnoj upravi, u Sarajevu je upriličena svečanost kojoj su prisustvovali gradonačelnici odnosno načelnici partnerskih jedinica lokalne samouprave.

Njegova ekselencija ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michael J. Murphy i gradonačelnici i načelnici odabranih općina su ovom prilikom potpisali zajedničke izjave.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je potpisao u ime Grada Zenica Zajedničku izjavu.

"Hvala Vladi Sjedinjenih Američkih Država na dosadašnjoj podršci. Posebno me raduje što je ovaj projekat usmjeren na lokalne uprave, jer je lokalna zajednica zapravo mjesto gdje se rješava najviše potreba i problema građana. Grad Zenica na čelu sa mnom opredijeljen je za poboljšanje kvaliteta usluga koje pružamo, u cilju povećanja zadovoljstva svih naših građana“, istakao je gradonačelnik Kasumović.

Projekat pomoći lokalnoj upravi finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a vrijedan je 12,8 miliona dolara.

Cilj Projekta je efikasnije, transparentnije i odgovornije pružanje javnih usluga građanima i poslovnim subjektima, te jačanje kapaciteta za ispunjavanje društveno-ekonomskih potreba grada.

Predviđeno je da Projekat bude implementiran u 30 lokalnih zajednica, tokom narednih pet godina.

Lokalne zajednice odabrane u prvoj grupi su: Grad Zenica, Gradačac, Lopare, Modriča, Petrovo, Šamac, Teslić, Tuzla, Vareš, Zavidovići i Žepče.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti