Na komunalnim poslovima putem programa "Javni radovi" angažirat će se 200 nezaposlenih

23.05.2023. 10:31 / Izvor: Fena
javni radovi

Program "Javni radovi" još jedan je projekat na koji će se preduzeće 'Park' prijaviti i ove godine.

Program "Javni radovi" još jedan je projekat na koji će se preduzeće 'Park' prijaviti i ove godine, te kao poslodavac putem Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo zatražiti angažman 200 nezaposlenih u ovom preduzeću na komunalnim poslovima, potvrdila je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza. 

S obzirom da je sezona hortikulturnih poslova u toku, a da svake godine određeni broj ljudi  angažiraju kroz slične programe, iz KJKP "Park" pozivaju zainteresirane da im se jave, upišu na spisak zainteresiranih i da dostave potrebnu dokumentaciju kako bi ove godine spremni dočekali početak "Javnih radova".

"Preduzeće Park poziva sve zainteresirane, koji su nezaposleni i nalaze se na evidenciji Službe za zapošljavanje KS, odnosno Biroa da se od danas pa nadalje počnu prijavljivati u preduzeće Park, svakim radnim danom u periodu od 09.00 do 15.00 sati, u ulici Patriotske lige 58 i svoje podatke za upis na spisak zainteresiranih predaju na protokol Preduzeća", kazala je Hamza.

Prijava na spisak zainteresiranih za program "Javni radovi" u preduzeću Park treba da sadrži: potvrdu o evidenciji na Birou, kopiju lične karte i kontakt podatake.

"Prilikom formiranja spiska, nakon što počne realizacija Programa, shodno prijavama bit će pozivani na angažman i upućeni u naše radne jedinice koje imamo u šest općina na području KS", kazala je Hamza.

Služba za zapošljavanje KS raspisala je javni poziv za poslodavce koji je otvoren do posljednjeg dana maja, a preduzeće 'Park' svoju aplikaciju za 200 sezonskih ljudi već je pripremilo i predat će je ovih dana.

"Ukoliko nam se u preostalim danima maja i početkom juna javi dovoljan broj ljudi, prva grupa će odmah, ukoliko Služba za zapošljavanje KS dodijeli taj program između ostalih i preduzeću 'Park' i čim počne njegova realizacija, bit pozvani i angažirani na poslovima zaštite komunalne čistoće na javnim zelenim površinama u KS", kazala je Hamza.

Nakon prve grupe, kako bude isticao angažman bit će pozvani i oni koji nam se prijave u međuvremenu, pošto će se program "Javni radovi" realizirati tokom cijele sezone, do kraja oktobra. 

""Javni radovi" ove godine mjesečno za angažman nezaposlenim donosi novčanu nadoknadu u iznosu od po 900 KM, a preduzeću 'Park', kao i drugim poslodavcima da usljed povećanog obima posla tokom sezone, brže i efektivnije realiziraju svoje djelatnosti i poslove na terenu", kazala je Hamza. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti