SASTANAK SA AMBASADOROM

Hifa-Oil i Azerbejdžan: Moguća saradnja sa najvećom naftnom kompanijom

23.05.2023. 11:39 / Izvor: Akta.ba
hifa oil

Jučer je u sjedištu kompanije Hifa-Oil u Tešnju organizirana posjeta i sastanak sa Njegovom Ekselencijom Vilayatom Guliyevim ambasadorom Republike Azerbejdžan u BiH i Prvim sekretarom Elmarom Aghasiyevim.

Jučer je u sjedištu kompanije Hifa-Oil u Tešnju organizirana posjeta i sastanak sa Njegovom Ekselencijom Vilayatom Guliyevim ambasadorom Republike Azerbejdžan u BiH i Prvim sekretarom Elmarom Aghasiyevim.

Predsjednik uprave Grupacije Izudin Ahmetlić, Generalni direktor kompanije Hifa-Oil Venan Hadžiselimović i Business Development Direktor Hasan Serdar Alpdundar upoznali su njegovu Ekselenciju s potencijalom i poslovanjem Hifa-Oil Grupacije, te su razmijenili ideje o mogućnostima proširenja aktivnosti i saradnje kako između dvije države tako i među kompanija koje posluju u ove dvije zemlje.

"Poseban naglasak je stavljen na određene projekte, ali i kompanije koje pronalaze interes za  distribuciju naftnih derivata, investicije u značajne infrastrukturne projekte, te poboljšanje trgovinske razmjene", saopšteno je iz Hifa-Oil.

Od strane domaćina naglašena je i potreba za jačanjem saradnje između najveće naftne kompanije u Azerbejdžanu, Socar i kompanije Hifa-Oil obzirom da se obje kompanije bave distribucijom svih vrsta naftnih derivata.

"Potencijal za proširenje saradnje ogleda se i u činjenici da kompanija Hifa-Oil već ima postojeću saradnju sa kćerkama firmama Socar kompanije, Petkim u Turskoj, i već duži niz godina radi distribuciju granulata ovih firmi na području bivše Jugoslavije", kazali su.

Od strane domaćina je izražena želja i tražena  mogućnost podrške u organiziranju direktnih letova i većeg povezivanja BiH i Azerbejdžana iz perspektive poslovnih ljudi, ali i turista.

"Danas smo imali priliku razmjeniti informacije sa našim cijenjenim gostima prije svega o potencijalima za proširenje saradnje dvije države te naravno potencijalima u smislu poboljšanja saradnje između HIFA OIL-a i kompanija iz Azerbejdžana . Čini nam zadovoljstvo što se Nj.E. Guliyev upoznao s našim mogućnostima i što je svojom posjetom potvrdio interes koji Tešanj i tešanjska privreda pokazuju u smislu razvoja već postojećih privrednih odnosa sa kompanijama iz Azerbejdžana poput one koju Hifa-Oil ima sa firmom Petkim, kćerkom firmom Socar kompanije. Iskoristili smo priliku da pozovemo NJ.E g. Guliyeva na Sajam privrede Biznis Tešanj 2023. te da se upute pozivi zainteresiranim poslovnim partnerima iz Azerbejdžana na učešće u jednom od najvećih privrednih događaja u BiH", poručio je generalni direktor Hifa-Oil, Venan Hadžiselimović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti