18. ROĐENDAN NA POSEBAN NAČIN

Prevent Industrial i Akta.ba: Društvene i zabavne igre za korisnike Gerontološkog centra

23.05.2023. 13:19 / Izvor: Akta.ba
prevent naslovna

Predstavnici kompanije Prevent Industrial d.o.o. odlučili su se da Gerontološkom centru u Sarajevu, u okviru Akta.ba projekta "Vrijeme je za dobra djela" doniraju različite setove za društvene i zabavne igre.

Igranje društvenih igara je prije svega zabavno, ali može biti i poučno te pomaže u razvijanju moždanih procesa. Od malena nam se zadaju različite mozgalice koje simuliraju um, a i u kasnijim godinama se preporučuje rješavanje križaljki i zagonetki kako bi pomogli u održavanju zdravlja mozga.

Međutim, ono možda najvažnije, društvene igre stvaraju dobar osjećaj zbog povećanja razine endorfina, hormona sreće.

Upravo zbog toga, predstavnici kompanije Prevent Industrial d.o.o. odlučili su se da Gerontološkom centru u Sarajevu, u okviru Akta.ba projekta "Vrijeme je za dobra djela", doniraju različite setove za društvene i zabavne igre. Osim toga, donirani su i odjevni predmeti, a donaciju su danas uručili marketing i PR tim kompanije Prevent Industrial d.o.o. Džejla Glavović Očuz i Timur Čerkez.

 

"Prevent Industrial je u saradnji s Akta.ba identifikovao probleme u lokalnoj zajednici i odlučio pružiti simboličnu pomoć donacijom Gerontološkom centru Sarajevo. Ova donacija je jedna od aktivnosti naše kompanije koja ima za cilj podržati najugroženije slojeve stanovništva. Snažno vjerujemo da će ova inicijativa podstaći i druge kompanije da prepoznaju starije osobe kao jednu od najosjetljivijih grupa, te da bi trebalo posvetiti veću pažnju i brigu ovim pojedincima", izjavila je za naš portal Džejla Glavović Očuz.

 

O donatoru: Prevent Industrial

​Prevent Industrial je najveća kompanija iz privatnog sektora u Bosni i Hercegovini i jedan od vodećih industrijskih proizvođača u regionu CIE.

Prevent Industrial broji 20 kompanija u 13 bh.  gradova: Goražde, Srebrenica, Ilijaš, Jelah, Visoko, Zenica Žepče, Ključ, Bužim, Zenica, Bugojno, Travnik i Tomislavgrad, raspoređenih u pet industrija;  metalna, tekstilna, industrija kože, obućarstvo, proizvodnja kablova. Kompanija je ​sinonim za izvoz iz Bosne i Hercegovine, autoindustriju, proizvodnju kože i tekstila te društveno odgovorno poslovanje.

Sa 3.500 zaposlenih orijentisani su na izvoz širom svijeta.

Kao što smo već pisali, poslovni portal Akta.ba slavi 18. rođendan i odlukom menadžmenta i uposlenika, party za 18. rođendan organizujemo u krugu Gerontološkog centra u Nedžarićima. Rođendan ćemo proslaviti sa našim najstarijim sugrađanima.

Povodom toga smo pokrenuli akciju "Vrijeme je za dobra djela". Akciji se odazvao veliki broj firmi među kojima je i upravo kompanija Prevent Industrial.

O Gerontološkom centru 

Gerontološki centar je Kantonalna javna ustanova koja se teorijski i praktično bavi problemima starenja i starosti, te u tom smislu pruža starim, hronično bolesnim, invalidnim, iznemoglim i drugim osobama socijalne, zdravstvene i servisne usluge primjenom institucionalnih i vaninstitucionalnih oblika zaštite. 

U Gerontološkom centru se planiraju i provode stručni poslovi rehabilitacije, resocijalizacije i reintegracije korisnika usluga i preduzimaju mjere organizacije što kvalitetnijeg života u starosti.  Nažalost, demografske promjene u smislu generalnog starenja populacije i sve lošije zdravstveno stanje osoba treće dobi je ostavilo posljedice i na samu organizaciju poslovanja KJU Gerontološki centar Sarajevo.

Pandemija i posljedične mjere izolacija, prijevoza, bolovanja i ostalih restrikcija su uzrokovale stvarne poremećaje u samom poslovanju ustanove te uveliko povećale obim posla do krajnjih granica izdržljivosti.

Potrebno je pohvaliti predanost i napore svih uposlenika koji su pokazali da su u stanju nositi se sa navedenim izazovima kako bi Ustanova što bolje poslovala u ovim uvjetima. Uposlenici ovog centra se  svakodnevno trude da zajedno uz ograničene budžete naprave najbolje za 345 korisnika ovog centra, od kojih je 200 nepokretnih. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti