Designing Future Together

Započela prva Autodesk konferencija u Mostaru

24.05.2023. 14:33 / Izvor: Akta.ba
Autodesk

U srijedu, 24.5.2023. godine u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka započela je konferencija Autodesk: Designing Future Together, prva takva konferencija u Mostaru.

U srijedu, 24.5.2023. godine u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka započela je konferencija Autodesk: Designing Future Together, prva takva konferencija u Mostaru.

"ADFT je nastao iz želje da poslovnim partnerima, studentima i budućim klijentima predstavimo Autodeskova najnovija rješenja, dostignuća i mogućnosti. Danas ćemo ovdje sa eminentnim stranim i domaćim stručnjacima iz raznih oblasti podijeliti znanja i iskustva i potaknuti na razmišljanja te otvoriti nove perspektive i odgovoriti na razna pitanja“, rekla  je medijima prije početka konferencije Tijana Savović, zamjenica direktora GeoInova i voditeljica Autodesk projekta.

Konferencija okuplja najeminentnije stručnjake, korisnike i poznavatelje Autodeska iz Češke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije koji će kroz dinamičan program prenijeti sudionicima najnovija iskustva u korištenju softvera.

Program konferencije je fokusiran na promociju novih trendova u inženjerstvu, arhitekturi i građevinarstvu, a obuhvaća niz predavanja, panel diskusija i mogućnosti za kvalitetan networking kroz koje će svi sudionici imati priliku razmijeniti znanja i iskustva iz struke.

"Današnji događaj je sa svrhom promocije iskustava u korištenju Autodeskovih inženjerskih alata koji su globalno rašireni i poznati u sferama kao što su građevinarstvo, arhitektura, strojarstvo... Imamo čitav niz zanimljivih govornika iz kompanija koji su dugogodišnji korisnici Autodeskovih proizvoda. Današnji događaj je izvanredna prilika za sve sudionike da vide i čuju vrlo zanimljiva i dragocjena iskustva onih koji te alate koriste. INTERA Tehnološki Park je uvijek zainteresiran za događaje ovog tipa, da bismo podržali domaće kompanije posebno u povećanju njihove konkurentnosti na globalnom nivou“, prije početka konferencije je rekao Mladen Kostić, tehnički direktor INTERA Tehnološkog Parka.

U nastavku konferencije sudionike očekuju razgovori o primjeni MFG Autodesk kolekcije u procesnoj industriji, primjeni AutoCAD Plan 3D na projektima strojarskih instalacija, optimizaciji dizajna čistih soba, BIM modelima i novim alatima te mnogim drugim temama relevantnim za sve inženjerske sektore.

Konferenciju organizira INOVA Geoinformatics Group u partnerstvu s INTERA Tehnološkim Parkom i poduzećima Alfa Therm i Team CAD.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti