Vizija razvoja

Vlada Tuzlanskog kantona razgovarala sa privrednicima u TK

25.05.2023. 07:41 / Izvor: Akta.ba
Tuzla

Unaprjeđenje poslovnog ambijenta i razvojni pravci Tuzlanskog kantona bila je tema jučerašnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona.

Unaprjeđenje poslovnog ambijenta i razvojni pravci Tuzlanskog kantona bila je tema jučerašnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića sa predstavnicima većeg broja istaknutih kompanija, privrednika i poslodavaca sa područja tog kantona. 

Bila je to prilika da se kroz razgovor osjete potrebe privrednika, te da se upozna sa njihovom vizijom razvoja, te stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja i podršci ekonomskom razvoju Tuzlanskog kantona.

"I ove godine planiramo značajna sredstva usmjeriti kao podršku privredi i obrtu. Jedan dio toga bit će, kroz Ministarstvo privrede usmjeren za nabavku repromaterijala i alata i druge poticajne mjere, a značajan dio planiran je i za podršku novom zapošljavanju, između ostalog i za zapošljavanje demobiliziranih branitelja", riječi su premijera Halilagića.

Djelovanje Ministarstva privrede će se i u narednom periodu naslanjati na dva ključna fokusa definisana Strategijom razvoja Tuzlanskog kantona, a odnose se na unapređenje uslova za digitalnu transformaciju i zelenu tranziciju privrede, što u konačnici treba doprinijeti jačanju konkurentnosti privrednih subjekata i uključivanje u globalne lance vrijednosti.

Domaćin i organizator druženja bila je Kantonalna privredna komora, a predsjednik Nedret Kikanović pohvalio je ovakav odnos Vlade prema privredi i obrtu.

Sastanak je ocijenjen veoma pozitivnim pomakom i dobrom inicijativom, za koju se očekuje da u narednom periodu poluči i konkretne rezultate u onim oblastima koje su u nadležnosti kantonalnog nivoa vlasti.

Premijer Halilagić je obećao da će Vlada TK biti partner privrednicima te im, u skladu sa njenim mogućnostima, biti zagovornik njihovih interesa prema višim nivoima vlasti, saopćeno je iz Odjeljenja za informiranje TK. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti