Ministar Marić posjetio poljoprivrednike u Željeznom polju kod Žepča

25.05.2023. 10:18 / Izvor: Akta.ba
ZDK

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Zeničko-dobojskog kantona Vinko Marić posjetio je poljoprivrednike u Željeznom polju kod Žepča.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Zeničko-dobojskog kantona Vinko Marić posjetio je poljoprivrednike u Željeznom polju kod Žepča.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika ZDK Emir Tutnjić je s ministrom Marićem obišao vodeće poljoprivrednike u Željeznom Polju kod Žepča, gdje su od krajnjih korisnika poticaja pokušali saznati koji su problemi i što bi resorno ministarstvo moglo učiniti da se situacija popravi.

"Najbolje što se desilo u proteklom periodu je povećanje poticaja poljoprivrednicima Zeničko-dobojskog kantona (ZDK). Planirani iznos od 600.000 KM za poljoprivredne proizvođače u potpunosti će biti dovoljan da ispuni sva naša očekivanja, izuzev ako ne dođe do neke druge raspodjele", rekao  je Tutnjić.

Ministar Marić je naveo da Željezno Polje prednjači u malinarskoj proizvodnji, ali zbog visoke nadmorske visine imaju i vrhunske sireve, med, voće i mesne proizvode.

"Poljoprivrednici očekuju pravovremene, garantovane poticaje i samo na taj način ih možemo stimulisati da ostaju u toj proizvodnji", rekao je ministar Marić.

U znak zahvalnosti što je ukinuo limite (broj stočnih grla) za poticaje, poljoprivrednici su mu uručili umjetničku sliku Šefika Zvekića, umjetnika iz Željeznog Polja - saopćeno je iz Press službe ZDK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti