18. ROĐENDAN NA POSEBAN NAČIN

Alma Ras i Akta.ba: Korisnici Gerontološkog centra dobili donje rublje i spavaći program

25.05.2023. 13:12 / Izvor: Akta.ba
Alma Ras

Današnja donacija je još jedna u nizu donacija u sklopu Aktinog projekta i akcije "Vrijeme je za dobra djela", koji organizujemo povodom proslave našeg 18. rođendana.

"Hvala vam što ste prepoznali naše vrijednosti i što ste uključili kompaniju Alma Ras u jedan ovako divan i zaista human gest", kazala je Mervana Muhović PR kompanije Alma Ras.

Današnja donacija je još jedna u nizu donacija u sklopu Aktinog projekta i akcije "Vrijeme je za dobra djela", koji organizujemo povodom proslave našeg 18. rođendana. Sretni smo jer su se naši partneri odazvali ovoj akciji i izmamili osmijeh na lice korisnicima Gerontološkog centra. 

"Čestitam Akti na punoljetstvu i ovoj inicijativi da ovako proslavite svoj rođendan. Smatramo da je važno podržati ovakve akcije i biti aktivni sudionici u stvaranju pozitivnih promjena u društvu.“, istakla je Mervana.

mervana

Kompanija Alma Ras se pridružila našoj akciji i obradovala članove centra sa donjim rubljem i spavaćim programom.

"Mi smo odlučili da doniramo ono što proizvodimo. Poklonili smo 360 komada donjeg rublja i spavaćeg programa za korisnike ovog centra. Zaista se radujemo ovakvim inicijativama i u budućnosti“, poručila je.

gerontološki


O donatoru:

Kompanija Alma Ras sa svojim radom započela je u Olovu (Bosna i Hercegovina) 1998. godine. Simbolično je osnovana na Dan žena i od tada slovi za nezaobilazno mjesto ljubitelja kvalitetnog finog donjeg rublja i spavaćeg programa. Od godine osnivanja kompanija bilježi konstantan rast i razvoj – od male, porodične radionice do brend lidera na domaćem, bosanskohercegovačkom tržištu. Jedna od ključnih politika poslovanja je briga o uposlenicima, zadovoljstvu radnika, ali i kupaca. Alma Ras vratolomnom brzinom postaje jedna od najpoznatijih kompanija u Bosni i Hercegovini sa širokom distributivnom mrežom kroz veleprodaju i vlastite maloprodajne butike. Pažljivim plasmanom brendova i na drugim tržištima, osvojena su i srca kupaca na regionalnom i evropskom tržištu, počev od Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, pa sve do Austrije i Njemačke.

mervana

Party za 18. rođendan Akta.ba organizuje sutra u krugu Gerontološkog centra u Nedžarićima  sa našim najstarijim sugrađanima.

spavaćice

O Gerontološkom centru

Gerontološki centar je Kantonalna javna ustanova koja se teorijski i praktično bavi problemima starenja i starosti, te u tom smislu pruža starim, hronično bolesnim, invalidnim, iznemoglim i drugim osobama socijalne, zdravstvene i servisne usluge primjenom institucionalnih i vaninstitucionalnih oblika zaštite.

U Gerontološkom centru se planiraju i provode stručni poslovi rehabilitacije, resocijalizacije i reintegracije korisnika usluga i preduzimaju mjere organizacije što kvalitetnijeg života u starosti.  Nažalost, demografske promjene u smislu generalnog starenja populacije i sve lošije zdravstveno stanje osoba treće dobi je ostavilo posljedice i na samu organizaciju poslovanja KJU Gerontološki centar Sarajevo.

Pandemija i posljedične mjere izolacija, prijevoza, bolovanja i ostalih restrikcija su uzrokovale stvarne poremećaje u samom poslovanju ustanove te uveliko povećale obim posla do krajnjih granica izdržljivosti.

Potrebno je pohvaliti predanost i napore svih uposlenika koji su pokazali da su u stanju nositi se sa navedenim izazovima kako bi Ustanova što bolje poslovala u ovim uvjetima. Uposlenici ovog centra se  svakodnevno trude da zajedno uz ograničene budžete naprave najbolje za 345 korisnika ovog centra, od kojih je 200 nepokretnih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti