Završeno obilježavanje

Naselje Hrasno bogatije za 100 novih parking mjesta​

25.05.2023. 15:58 / Izvor: Akta.ba
parking novo sarajevo

Općina Novo Sarajevo pokrenula je niz različitih aktivnosti na iznalaženju mogućnosti za povećanje broja slobodnih parking mjesta.

Nakon dvogodišnjih napora i rješavanja administrativnih problema, danas je izvršeno obilježavanje 86 novih parking mjesta u ulicama Porodice Ribar i Aleja lipa, gdje se jedna saobraćajna traka iskoristila kao parking prostor. 

Općina Novo Sarajevo pokrenula je niz različitih aktivnosti na iznalaženju mogućnosti za povećanje broja slobodnih parking mjesta, a koje, između ostalog, podrazumijevaju iscrtavanje parking mjesta horizontalnom signalizacijom i postavljanjem vertikalne saobraćajne signalizacije.

Posebno se radilo na pripremi projekata sa ciljem povećanja broja slobodnih parking mjesta u ulicama jednosmjernog karaktera na području Novog Sarajeva, gdje to mogućnosti dozvoljavaju, a u saradnji sa Kantonalnim ministarstvom saobraćaja.

Planirani su i radovi na obilježavanju novih 14 parking mjesta u ulici  Džamijska br. 69-77, također pretvaranjem jedne saobraćajne trake u parking, čime će se uveliko rasteretiti postojeći saobraćaj u mirovanju, a građani naselja Hrasno imat će na raspolaganju novih 100 parking mjesta.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti