Mogućnost nastavka saradnje

Ministar Lakić sa šefom Ureda Svjetske banke u BiH o saradnji u reformskim projektima

30.05.2023. 10:46 / Izvor: Akta.ba
Lakić Scheldon

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić susreo se jučer u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu sa šefom Ureda Svjetske banke u našoj zemlji Christopherom Sheldonom i njegovim saradnicima.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić susreo se jučer u sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu sa šefom Ureda Svjetske banke u našoj zemlji Christopherom Sheldonom i njegovim saradnicima.

Šef Ureda Svjetske banke čestitao je ministru Lakiću na imenovanju, te ga informirao o aktuelnim, ali i o budućim projektima ove međunarodne finansijske institucije, naglasivši pri tome da Svjetska banka stoji na raspolaganju ovom ministarstvu i Vladi Federacije BiH i za nove ideje i aktivnosti, posebno u domenu obnovljivih izvora energije. U tom pravcu, Svjetska banka će sa svojim iskustvom, ekspertizom i finasijskim aranžmanima biti i dalje na raspolaganju resornom ministarstvu i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Ministar Lakić je pozdravio mogućnost nastavka saradnje u okviru postojećih, ali i budućih projekata vodeći pri tome računa o ravnomjernoj uključenosti svih kantona u Federacije BiH. Posebno je istakao važnost pravične tranzicije kada je u pitanju oblast rudarstva, uz uvažavanje socijalnih prilika lokalnih zajednica pri prelasku i prilagođavanju novoj energetskoj politici.

Sagovornici su se složili da su pred našom zemljom značajni izazovi i procesi u oblastima industrije, energije i rudarstva te da je, u tom kontekstu, potrebno ojačati međusobnu saradnju, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti