Vlada Brčko distrikta

Za program samozapošljavanja u poljoprivredi 500.000 KM

01.06.2023. 07:39 / Izvor: Akta.ba
brčko

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na jučerašnjoj sjednici usvojila prijedlog Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo o odobravanju tekućeg transfera u iznosu od 500.000 KM za program samozapošljavanja u poljoprivredi.

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na jučerašnjoj sjednici usvojila prijedlog Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo o odobravanju tekućeg transfera u iznosu od 500.000 KM za program samozapošljavanja u poljoprivredi.

Radi se o Odluco o odobravanju tekućeg transfera i Programa utroška sredstava Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta BiH radi realizacije programa samozapošljavanja u poljoprivredi – jednokratno novčano davanje, navodi se u priopćenju Vlade Brčko distrikta.

Na prijedlog Odjela za komunalne poslove, Vlada je odobrila sredstava za dodjelu kapitalne donacije Javnom poduzeću "Komunalno Brčko" za izgradnju NN mreže na području Brčko distrikta BiH, u visini od 45.000 KM.

Također, Vlada je usvojila prijedlog Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu koji se odnosi na davanje suglasnosti Razvojno-garancijskom fondu da aplicira na pozive/projekte koji se, između ostalog, odnose na poboljšanje sanitarno-higijenskih uvjeta u četiri osnovne i jednoj srednjoj školi u Brčko distriktu, podršku razvoju i prilagođavanju poslovnih modela, proizvoda, usluga i procesa koji jačaju otpornost i prilagođavanje poduzeća na klimatske promjene i implementaciju novih digitalnih tehnologija u svoj rad te bolje upravljanje i revitalizacija kulturnog i prirodnog naslijeđa, konkretno kule u Bijeloj.

Vlada je primila k znanju izvješće o radu Inspektorata za razdoblje od siječnja do ožujka 2023. godine te je odobrila izvješće Direkcije za financije o izvršenju proračuna Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti