Podrška privredi

Neophodno uspostaviti radnu grupu koja će se baviti analizom parafiskalnih nameta

03.06.2023. 11:42 / Izvor: Akta.ba
privreda

Mijatović je istakao opredjeljenje resornog ministarstva za izmjene zakona kojima se jača privredni ambijent.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović sastao se danas s predstavnicima udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo sa kojima je razgovarao o unapređenju poslovnog ambijenta.

U tom smislu, razgovarano je i o podršci udruženjima poslodavaca kada su u pitanju njihova nastojanja da zajedničkim djelovanjima intenziviraju i bolje urede oblasti revidiranja i analize parafiskalnih nameta u cilju njihovog minimiziranja, analiza i reforme tržišta rada, implementacije preventivnih mjera koje imaju za cilj suzbijanja sive ekonomije putem stimulativnih mjera za legitimnu ekonomiju, te unapređenja razvoja preduzetništva.

Mijatović je istakao opredjeljenje resornog ministarstva za izmjene zakona kojima se jača privredni ambijent.

"To je svakako na listi naših prioriteta, ali je neophodna zajednička saradnja sa svim relevantnim stakeholderima u cilju temeljite i strateške analize tržišta i uslova za razvoj privrede. Očekujemo i dostavljanje konkretnih inicijativa i prijedloga od strane predstavnika privrede", istakao je Mijatović.

Na sastanku je zaključeno i da je neophodno uspostaviti multidisciplinarnu radnu grupu koja će se baviti analizom parafiskalnih nameta, propisa, te prijedloga i projekata razvojnih agencija, čiji rad također treba uzeti u obzir u cilju ostvarivanja rezultata i kreiranja povoljnijeg poslovnog ambijenta, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti