Posjete će biti nastavljene

Kasumović posjetio šest mjesnih zajednica, dogovoreni prioritetni projekti

07.06.2023. 10:00 / Izvor: Akta.ba
projekti

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zajedno sa svojim saradnicima nastavio je jučer sa posjetama mjesnim zajednicama.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zajedno sa svojim saradnicima nastavio je jučer sa posjetama mjesnim zajednicama na području grada, te razgovarao sa mještanima Radinovića, Puhovca, Arnauta, Briznika, Babina i Seoca.

Na osnovu prethodno dostavljenih prioriteta i kroz zajednički razgovor sa predsjednicima, povjerenicima, članovima Savjeta mjesnih zajednica i mještanima kao glavni problemi su navedeni vodosnabdijevanje, kanalizacija, putna infrastruktura i javna rasvjeta.

"Svake godine obilazim mjesne zajednice, te u razgovoru sa mještanima saznamo koji su to prioritetni projekti za njih. Nažalost, skoro 30 godina prije mene nije se ništa radilo pa su tako i problemi koje mještani navode nagomilani. Međutim, uspijevam iz godine u godinu da rješavamo dosta njih, obnavljamo infrastrukturu i poboljšavamo uslove života. Istovremeno, dok ulažemo u prigradska područja, vraćam dugove koje sam zatekao, ali i investiramo u gradske projekte. Ove godine radimo zatvoreni olimpijski bazen u Crkvicama, hitnu pomoć, infrastrukturu na lokaciji "Antena", te brojne druge projekte za što će Grad Zenica izdvojiti znatna sredstva. Uprkos tome, nisam želio zapostaviti ni prigradska područja gdje ćemo uraditi sve ono što dogovorim sa mještanima jer zaslužuju da im se unaprijede uslovi života", rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Ni prilikom ovih posjeta nisu izostala pitanja mještana u vezi sa javnom rasvjetom, a gradonačelnik je još jednom pojasnio da sa izvođenjem radova kasni firma koja je prošla na tenderu. Istakao je i to kako je prije nekoliko dana održao sastanak na kojem je dobio čvrsto obećanje da će se projekt javne rasvjete okončanti najkasnije do kraja septembra.

Ovogodišnje posjete mjesnim zajednicama počele su sredinom maja, a gradonačelnik Kasumović je dosad posjetio 20 mjesnih zajednica. Posjete će biti nastavljene i u narednom periodu o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena, saopćeno je iz Odsjeka za protokol i informisanje Gradske uprave Zenica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti