IZ KOMPANIJE RASCO

U BiH stigla prva cestovna LYNX čistilica

08.06.2023. 16:45 / Izvor: Akta.ba

Kompanija RASCO je među evropskim liderima u proizvodnji komunalne opreme za ljetno i zimsko održavanje prometne infrastrukture, a kompaktne gradske čistilice LYNX postale su jedan od njenih zaštitnih znakova.

Kompanija RASCO je među evropskim liderima u proizvodnji komunalne opreme za ljetno i zimsko održavanje prometne infrastrukture, a kompaktne gradske čistilice LYNX postale su jedan od njenih zaštitnih znakova.

Ono što LYNX čistilice čini posebnim su impresivne performanse čišćenja, mogućnost manevrisanja bez napora i sva neophodna autonomija za nesmetan rad. Na prvi pogled ističe se i atraktivan dizajn koji istovremeno, uz funkcionalnost čišćenja, odgovara i na zahtjeve korisnika za sigurnost u radu, udobnost i jednostavnost korištenja.

"Napravili smo mašinu koja je kombinacija potreba najvećih tržišta za ovakve mašine na svijetu, kao što su Velika Britanija, Španija, Francuska ili Njemačka. RASCO je s ovim vozilom pokazao da ima sve resurse za razvoj velikih hi-tech inovacija", govori Valerij Obradović, direktor RASCO BH.

rasco

Grad Visoko i JKP Visoko su prvi u BiH nabavili ovo moderno vozilo i tako se svrstali rame uz rame sa drugim evropskim gradovima. Svoju novu čistilicu LYNX javnosti su predstavili na radnoj prezentaciji početkom juna. Na prezentaciji, ispred medija te brojnih predstavnika komunalnih preduzeća iz gotovo cijele BiH, RASCO je osim funkcionalnih mogućnosti LYNX čistilice takođe demonstrirao i svoje multifunkcionalno vozilo MUVO.

rasco

Svojim inovativnim proizvodima i angažmanom na tržištima diljem Evrope, RASCO nastavlja opravdavati svoj status među vodećim kompanijama u proizvodnji komunalne opreme.

RASCO je hrvatska kompanija koja proizvodi opremu za održavanje puteva, a tokom više od 30 godina rada svrstala se među vodeće evropske proizvođače opreme za održavanje prometne infrastrukture. Na temelju vlastitih inovativnih razvojnih rješenja, u sjedištu u Kalinovcu, proizvodi tehnološki naprednu i pouzdanu opremu i uređaje - vozila, čistilice, pogonske sistem, složene elektroničke i hidrauličke sisteme. Uređaje i opremu izvozi u gotovo 40 zemalja na 5 kontinenata.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti