NASTAVAK TRADICIJE

Rafinerija ulja Modriča na sajmu Automechanika u Istanbulu

14.06.2023. 10:47 / Izvor: Akta.ba

Optima grupa i Rafinerija ulja Modriča nastavljaju tradiciju predstavljanja svog asortimana na međunarodnim sajmovima.

Optima grupa i Rafinerija ulja Modriča nastavljaju tradiciju predstavljanja svog asortimana na međunarodnim sajmovima. Ovaj put sa svojim novim proizvodima predstavili su se na sajmu Automehanika u Istanbulu, koji se ove godine održavao od 08. do 11. juna i jedan je od najvažnijih sajmova iz oblasti autoindustrije.

Na štandu Rafinerije ulja Modriča, pored već prepoznatljivih brendova OPTIMA i MAXIMA po prvi put predstavljena su i premium ulja koja su proizvedena po poslednjim svjetskim standardima iz oblasti autoindustrije, dokazujući još jednom da razvojni tim iz Rafinerije ulja Modriča ima znanje i kapacitete da proizvede potpuno sintetičko motorno ulje koje je svojim kvalitetom uporedivo vodećim svjetskim brendovima. 

Pored tehnoloških napredaka Rafinerije, prezentovana je i usluga “Private label” koja daje mogućnost da se na tržište plasiraju proizvodi koji će se isticati kvalitetom iza kojih stoji nekoliko decenija duga tradicija proizvodnje.

Aleksandar Ivanković, komercijalni direktor istakao je da nakon uspješnih sajmova u Kairu i Frankfurtu, sajam Automehanika u Istanbulu predstavlja još jedan veliki događaj za grupaciju.

"Sajam AM Istanbul je četvrti veliki sajamski događaj na kom učestvujemo u poslednjih 16 mjeseci. Cilj nam je da otkrijemo trendove i kretanja na međunarodnom tržištu, analiziramo aktivnosti konkurencije, te upoznamo nove partnere i stvorimo bazu za daljnje širenje. Rafinerija ulja Modriča je u protekle 3 godine značajno povećala obim prodaje, a koji će ispunjenjem planova za ovu godinu, iznositi oko 34%. Ono što je bitno naglasiti jeste da je povećanje prodaje pratilo unaprijeđenje portfolia, gdje sada imamo trend uvećanja učešća proizvoda najvišeg kvalitetnog nivoa, dakle proizvoda koji su namijenjeni najnovijim vozilima. Tako smo nedavno na tržištu predstavili paletu novih proizvoda, OPTIMA PREMIUM, a odluku o uvođenju iste smo donijeli upravo zahvaljujući učešću na jednom od ranijih sajamskih manifestacija", kazao je Ivanković.

OPTIMA PREMIUM ulja obuhvataju gradacije 0W-20, 0W-30 i 0W-40. Rafinerija ulja Modriča posjeduje tehničko-tehnološke kapacitete, visoko stručne zaposlene, licence i odobrenja svjetskih proizvođača automobila što je potvrda da je već 70 godina na pravom putu inovacija i razvoja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti