SNAŽAN OPORAVAK

110 godina poslovanja: Lječilište "Reumal" nakon teškog perioda ostvarilo milionsku dobit

16.06.2023. 12:59 / Izvor: Akta.ba
reumal

Lječilišta "Reumal" Fojnica obilježilo je nedavno 110 godina tradicije organizovanog banjskog liječenja u Fojnici uz dodjelu jubilarnih nagrada za uposlenike.

Lječilište "Reumal" Fojnica obilježilo je nedavno 110 godina tradicije organizovanog banjskog liječenja u Fojnici uz dodjelu jubilarnih nagrada za uposlenike koji su, prema riječima direktorice Ismire Kubat, bedem ove ustanove.

"Njihova predanost, empatija i posvećenost svakom pacijentu rezultira nevjerovatnim uspjesima. Na naše uspjehe uticala je i podrška ovog lijepog grada, ljudi koji ga čine i koji mu daju predznak povjerenja. Hvala svima koji su prepoznali naše iskrene i poštene namjere i koji su vjerovali u nas. Sigurna sam da će naše veze biti još jače i da ćemo i u buduće zajednički stvarati nove, veće i bolje uspjehe", rekla je Kubat.

Uposlenici koji slave jubileje nagrađeni su adekvatnim poklonima i zahvalnicama za njihov nesebičan trud i kvalitetan rad. Također, poslovnim partnerima i prijateljima su uručene zahvalnice za podršku u radu, a posebno u zadnjih nekoliko godina na putu opstanka, rasta i razvoja "Reumala".

PRVI PUT MILIONSKA DOBIT

Kao domaćin ispred općine Fojnica, obratio se načelnik Sabahudin Klisura. Naglasio je da je zadovoljan i sretan što su općina i općinsko vijeće davali nesebičnu podršku u svim aktivnostima "Reumalu", a koji je  vratio na najbolji mogući način svojim predanim radom i odličnim uspjehom. 

NAGRADE

Izvršni direktor Alija Mukača zahvalio se partnerima na podršci, a posebno radnicima za njihov nesebičan doprinos u izgradnji i održavanju brenda "Reumala". 

Istakao je odlične poslovne rezultate, a izdvojio je prošlu godinu kao godinu sa najboljim rezultatima do sada sa aspekta broja noćenja, ostvarenih prihoda i ostvarene dobiti. Prema podacima finansijskih izvještaja, "Reumal" je prošle godine ostvario preko 11 miliona KM prihoda, a prvi put je ostvarena i milionska dobit od 1,2 miliona KM.

"Trend poboljšanja se nastavio u 2023. godini", potvrdio je Mukača.

Naglasio je da će se sve aktivnosti na adaptaciji interijera i uređenja eksterijera za goste nastaviti i u ovoj godini, kao i nabavka medicinske opreme, a posebno će se raditi na poboljšanju materijalnog statusa radnika, jer su radnici najvažniji resurs "Reumala".

IDEJA TRI FOJNIČKA PARTIZANA

Posebno zadovoljstvo predstavljalo je prisustvo i obraćanje idejnog tvoraca "Reumala", inače Fojničanina i bivšeg predsjednika predsjedništva bivše SFRJ Raifa Dizdarevića.

REUMAL

"Ideja izgradnje hotela Reumal se rodila 70-tih godina, a osmislila su je tri fojnička partizana. Cilj je bio da na taj način 'Fojnica izađe iz Fojnice'. Veoma mi je drago što je Fojnica, Bosna i Hercegovina i regija dobila jedan ovakav objekat. Duboko sam svjestan činjenice kroz kakve je probleme prolazio 'Reumal', ali treba istaknuti da zadnjih nekoliko godina 'Reumal' vodi menadžment koji je Reumal vratio Reumalu i Fojnici.  Moram naglasiti da je izvršni direktor Alija Mukača bio najvažnija karika za uspješan oporavak 'Reumala', vraćanje povjerenja i stabilnosti u radnom okruženju. Vjerujem da će biti još bolje i da će uspješnije raditi pod ovim rukovodstvom", rekao je Dizdarević.

Podsjetimo, kompleks Reumala u Fojnici je tokom pandemije koronavirusa 2020. godine bio pred gašenjem, a njegovo poslovanje spašeno je uz velike napore. U junu prošle godine, regionalni lider u banjskom liječenju i rehabilitaciji otvorio je potpuno obnovljen i modernizovan objekat "Banja Reumal".

"Banja" je jedini objekat te vrste čiji ukupan kapacitet je 140 kreveta, od kojih skoro 50 kreveta su ortopedski ležajevi za nepokretne i slabopokretne osobe, sa prostorom za dječiju rehabilitaciju. 

U rekonstrukciju je uloženo gotovo milion KM.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti