Uređenje zelenih površina

Na području Novog Sarajeva provedena deratizacija i deviperacija

23.06.2023. 09:38 / Izvor: Akta.ba

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu provela preventivnu sistematsku deratizaciju i deviperaciju na više lokacija na području općine Novo Sarajevo.

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu provela preventivnu sistematsku deratizaciju i deviperaciju na više lokacija na području općine Novo Sarajevo. 

Primarni cilj je zaštita zdravlja naših građana, sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti na području ove lokalne zajednice, kao i poboljšanje općih higijenskih uslova za život, zaštita čovjekove sredine od zmija, gmizavaca i štetnih glodara.

Izvršeno je tretiranje obale rijeke Miljacke, prostor oko Strojorada, javnih površina (dječija igrališta, parkovi za djecu, Vilsonovo šetalište, parkovi za pse, šetnice).

Općina Novo Sarajevo je jedina lokalna zajednica koja pored aktivnosti koje provodi Kanton Sarajevo, izdvaja novčana sredstva iz Budžeta Općine za provođenje dezinfekcije, dezinsekcije, deratizacije i deviperacije teritorije općine i napuštenih objekata.

Također, Općina Novo Sarajevo je kao i prethodnih godina, putem Službe za civilnu zaštitu angažirala pripadnike Jedinice opće namjene mješovitog sastava za košenje zaraslih javnih površina i dječijih parkova, a sve s ciljem preventivnog djelovanja.

Osim dječijih parkova, angažirana lica vršit će košenje trave i uređenje prostora oko zgrada mjesnih zajednica, prostor oko Dječije kuće, Međunarodnog centra za djecu i omladinu, Memorijalnog centra na Trgu heroja, Sportsko-rekreativnog centra „Vinko Šamarlić“ u Velešićima, te ostalih lokacija na području općine Novo Sarajevo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti