Austrijska kompanija za proizvodnju prirodne i organske kozmetike traži saradnike u RS-u

29.06.2023. 09:43 / Izvor: Akta.ba
STYX

Na sastancima, kojima je prisustvovao i direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka Draško Ilić, razgovarano je o uspostavljanju saradnje sa partnerima u Republici Srpskoj.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić boravio je jučer u radnoj posjeti Gradišci gdje je, zajedno sa vlasnikom austrijske kompanije za proizvodnju prirodne i organske kozmetike "STYX" Wolfgangom Styxom i šefom Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladenom Filipovićem, razgovarao sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem i menadžmentom kompanije "Galenfarm".

Na sastancima, kojima je prisustvovao i direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka Draško Ilić, razgovarano je o uspostavljanju saradnje sa partnerima u Republici Srpskoj, kao i mogućnostima da ova porodična kompanija iz Austrije, sa tradicijom dugom više od 50 godina, pokrene proizvodnju i investira u Republici Srpskoj.

"Kako je naglašeno u razgovoru, politika kompanije "STYX" je da za svoje proizvode koristi najbolje prirodne sastojke, a Republika Srpska na ovom polju ima šta ponuditi u smislu kvaliteta, ali i raznovrsnosti proizvoda", navodi se u saopštenju ministarstva.

Tokom posjete i obilaska kompanije "Galenfarm" razgovarano je o proizvodnim kapacitetima ovog preduzeća iz Gradiške koje se bavi proizvodnjom dijetetskih, kozmetičkih i visokokvalitetnih herbalno ljekovitih proizvoda, te mogućnostima uspostavljanje saradnje ove dvije kompanije.

"Preduzeće "Galenfarm" godinama uspješno posluje, a proizvodi ovog preduzeća zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta. Uvjeren sam da će ove dvije kompanije u narednom periodu uspostaviti uspješnu saradnju i da će kvalitet naših proizvoda biti prepoznat i na tržištima na kojima posluje kompanija "Štiks". Zahvalan sam gospodinu Filipoviću i njegovim saradnicima u Predstavništvu, koji sprovode aktivnosti na pronalaženju potencijalnih investitora spremnih da ulažu privredu u Srpskoj i siguran sam da će zajedničkim radom svih nadležnih institucija doći do značajnog povezivanja privrednih sektora Srpske i Austrije", istakao je Šulić.

"Kompanija "STYX" želi da identifikuje partnere i uspostavi kooperaciju sa domaćim proizvođačima u oblasti proizvodnje prirodnih i organskih proizvoda za kozmetičku industriju. Kao i do sada, Predstavništvo će nastaviti da podržava investicione projekte kompanija iz Austrije, a našim preduzetnicima iz Republike Srpske stojimo na raspolaganju za uspostavljanje poslovnih kontakata na austrijskom tržištu. Pored kompanije "Galenfarm", razgovarali smo i o mogućnostima kooperacije sa malim poljoprivrednim proizvođačima", rekao je Filipović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti