Obrazaca nema na stanju

Bh. općini nedostaje rodnih listova: Pogledajte šta uz strpljenje predlažu građanima

30.06.2023. 11:35 / Izvor: Akta.ba
Rodni list

Općina Usora je obavjestila građane Općine i sugrađane susjednih općina odnosno korisnike matičnog ureda Općine Usora o nedostatku izvoda iz matične knjige rođenih.

Općina Usora je obavjestila građane Općine i sugrađane susjednih općina odnosno korisnike matičnog ureda Općine Usora o nedostatku izvoda iz matične knjige rođenih.

Kazali su da obrasce izvoda matičnih knjiga nabavljaju od Ministarstva unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, koje je nadležno za izdavanje obrazaca i provođenje natječaje procedure za njihovu nabavu.

"Kako FMUP nema dovoljno na stanju pomenutog obrasca, došli smo u situaciju da ne možemo nabaviti obrasce izvoda iz matične knjige rođenih, dok ne prođe procedura javne nabave", pojasnili su.

Mole sve korisnike matičnog ureda Općine Usora na razumijevanje.

"Kako bi ublažili navedeni problem i kako bi stranke bile u mogućnosti ostvariti svoja prava u postupku za koji je potreban Izvod iz matične knjige rođenih predlažemo sljedeće: „osobe koje već posjeduju Izvod iz matične knjige rođenih, kopirati i ovjeriti, a original zadržati za sebe“", naglasili su.

Zamolili su državna tijela, škole, visokoškolske i druge ustanove te institucije koje imaju namjeru raspisivati natjecaje, oglase, pozive i sl. da uzmu u obzir trenutnu situaciju u vezi sa nedostatkom izvoda iz matične knjige rođenih.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti