Putovanje liderstva

Uspješno okončana finalna ceremonija Leader Roots programa: Izgradnja lidera za budućnost

05.07.2023. 08:09 / Izvor: Akta.ba
Leader-Roots
OTVORI GALERIJU

Leader Roots je jedinstveni program, koji je namijenjen razvoju mladih lidera i podržan od strane renomiranih kompanija.

Uzbudljivo i inspirativno putovanje liderstva došlo je do svog vrhunca na finalnoj ceremoniji Leader Roots programa koju je jučer organizovala Američka trgovačka komora u Bosni i Hercegovini (AmCham BiH). Ovaj jedinstveni program, koji je namijenjen razvoju mladih lidera i podržan od strane renomiranih kompanija, istaknuo je svoj značaj i postigao izvanredne rezultate. Preko 50 učesnika dobilo certifikate za uspješno pohađanje programa, potvrđujući njihovu posvećenost ličnom razvoju.

Leader Roots program je osmišljen s ciljem da identificira, obuči i podrži mlade talente koji pokazuju izuzetan potencijal za vodstvo. Ova inovativna inicijativa, koja je otvorena za mlade profesionalce iz različitih industrija, pružila je učesnicima priliku da steknu neophodne vještine, znanje i perspektive za uspješno vođenje u današnjem poslovnom okruženju.

Jedan od ključnih elemenata programa bili su masterclass sesije koje su održane u saradnji sa sponzorima, renomiranim kompanijama, koji su svoju ekspertizu i iskustvo podijelili s učesnicima, pružajući im dragocjene savjete i praktične alate za uspjeh. Ove interaktivne sesije su se fokusirale na ključne teme liderstva, strategije, inovacije i timskog rada, omogućavajući učesnicima da steknu dublje razumijevanje i primijene to znanje u svojim profesionalnim poduhvatima. Kroz inspirativne govore i interaktivne radionice, lideri iz tih kompanija su prenijeli svoje bogato iskustvo, mentorstvo i priliku za povezivanje s mladim talentima. Kroz ovu direktnu interakciju, učesnici su dobili priliku da postave pitanja, razmijene ideje i stvore vrijedne profesionalne veze.

Leader Roots

"Zahvaljujući predanosti sponzora, Leader Roots program je postigao svoju svrhu. Učesnici su izvukli maksimalnu korist iz ove dragocjene prilike za lični i profesionalni razvoj. Ovi mladi lideri su stekli vještine koje će im omogućiti da budu asertivni, inovativni i spremni na izazove koji dolaze", izjavila je Ajša Halilović, voditeljica programa Leader Roots.

Sponzori AS Holding, Authority Partners, Coca-Cola HBC B-H, Hemofarm, Lanaco, Nelt, Novo Nordisk, Telemach BH, Raiffesisen BANK d.d. BiH, Vienna osiguranje VIG, ZIRA su ponudili stručnost, vrijednost i entuzijazam, i nastojali su da posvećenost razvoju mladih lidera bude inspirativna. Učesnici programa koji su prepoznali vrijednost Leader Roots inicijative, aktivno su sudjelovali u svim fazama programa. 

Leader Roots program je samo početak. S obzirom na izvanredan uspjeh ove inicijative, AmCham BiH s ponosom najavljuje da će ovaj program postati godišnji program i nastavit će podržavati i izgrađivati buduće lidere, stvarajući snažnu mrežu koja će omogućiti dijeljenje znanja, mentorstvo i podršku između generacija.

Ujedinjeni u viziji izgradnje bolje i prosperitetnije Bosne i Hercegovine, zajedno ćemo oblikovati budućnost, saopćeno je iz AmCham BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti