Bez doprinosi od 2009. do 2016.

Obezbijeđena sredstva za penzionisanje 80 radnika GRAS-a

07.07.2023. 08:21 / Izvor: Akta.ba
GRAS

Podsjećamo, i prošle godine obezbjeđena su sredstva za penzionisanje 80 radnika.

Vlada Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj sjednici, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, dala saglasnost na Program restruktuiranja i zbrinjavanja viška uposlenika u 2023. godini, koji se odnosi na penzionisanje radnika kojima doprinosi nisu uplaćivani od 2009. do 2016. godine.

Ovom odlukom izmirit će se obaveze za doprinose za 80 radnika GRAS-a koji ove godine ostvaraju pravo na penziju, u iznosu većem od 2,7 miliona KM.

"Današnjom odlukom još jednom pokazujemo spremnost da radnicima osiguramo njihova prava i da pronađemo najbolja rješenja za preduzeće. Borba sa dugogodišnjim dugovima iz ranijih perioda još uvijek traje, međutim, odlučni smo istrajati na ovom putu unapređenja javnog prevoza u svakom segmentu. Ponosan sam što smo osigurali sredstva da radnici idu u penziju", izjavio je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Podsjećamo, i prošle godine obezbjeđena su sredstva za penzionisanje 80 radnika.

Vlada Kantona Sarajevo i ove godine, kao i u protekle tri, u kojima je obezbijedila sredstva za penzionisanje više od 200 radnika, pokazuje jasno opredjeljenje za važnost i poštivanje radničkih prava, uprkos svim izazovima i dugovima koji su se ranije gomilali.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti