Prilika za vlastiti biznis

Impakt poziva mlade Lukavca da se prijave za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja

10.07.2023. 13:58 / Izvor: Akta.ba
impakt

Mladi Lukavca imaju priliku pokrenuti vlastiti biznis ili unaprijediti postojeći, koji posluje maksimalno godinu dana. Investicijska fondacija Impakt objavila je Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja.

Mladi Lukavca imaju priliku pokrenuti vlastiti biznis ili unaprijediti postojeći, koji posluje maksimalno godinu dana. Investicijska fondacija Impakt objavila je Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja.

Pravo na prijavu imaju mladi od 18 do 35 godina.

IMPAKT inkubator poslovnih ideja obuhvata:

  • Poduzetničku obuku u trajanju od 6 dana u periodu od maksimalno 2 mjeseca fokusiranu na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje preduzetničkih vještina, prilikom čega učesnici obuke imaju kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku trenera u izradi zadataka i finalnoj izradi poslovnog plana i poslovnog modela.
  • Pripremu i realizaciju prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela.
  • Dodjelu bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne poduhvate.
  • Stručnu i mentorsku podršku u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.

Prijave se podnose na jedan od sljedećih načina:

  • Lično, u šalter-sali Gradske uprave Lukavac ili poštom, preporučeno, u zatvorenoj koverti na adresu: Grad Lukavac, Služba za investicije i razvoj, Odsjek za razvoj, s naznakom “Za učešće u programu IMPAKT inkubator poslovnih ideja” ili putem popunjavanja online prijavnog formulara. Prijavni formular je moguće preuzeti elektronski na zvaničnoj stranici www.lukavac.ba ili lično na Info-pultu Grada Lukavac. Uz prijavni obrazac potrebno je priložiti i Uvjerenje o nezaposlenosti Biroa za zapošljavanje Lukavac.
  • E-mailom – dostavljanjem skeniranog formulara, koji je moguće preuzeti u skladu sa uputstvima iz prethodne tačke, putem e-mail-a: sena.tahirovic@lukavac.ba
  • Online-prijavom, dostupnom na linku: https://bit.ly/3PPVogv uz napomenu da je obavezno priložiti rješenje o registraciji za već postojeće biznise i nevladine organizacije u polju predviđenom za navedeno (2.2.).

Prijave su otvorene do 31. augusta 2023. godine, a zainteresirani mogu doći na informativnu radionicu zakazanu za 20. juli 2023., sa početkom u 11:00 sati i postaviti pitanja, riješiti nedoumice. Radionica će biti održana u Sali za sjednice Gradskog vijeća Lukavac, kancelarija broj 28.

Investicijska fondacija Impakt osnovana je 2019. godine. Podržala je više od 350 biznisa, čime je kreirano više od 600 radnih mjesta. Fondacija sarađuje sa gotovo 60 lokalnih zajednica širom BiH. Misija je izgradnja jakog poduzetničkog sistema i pružanje podrške poduzetnicima u pokretanju i širenju poslovnih poduhvata, s ciljem razvoja malih privrednika i lokalnih zajednica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti