Fizička lica

Gračanlije imaju priliku pokrenuti vlastiti biznis ili unaprijediti postojeći uz Impakt

13.07.2023. 14:42 / Izvor: Akta.ba
gračanica

Objavljen je Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja u Gračanici, namijenjen stanovnicima ovog grada.

Objavljen je Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja u Gračanici, namijenjen stanovnicima ovog grada. Pravo prijave imaju sva fizička lica, koja žele pokrenuti ili unaprijediti postojeći biznis.

IMPAKT inkubator poslovnih ideja obuhvata:

  • Poduzetničku obuku u trajanju od 6 dana u periodu od maksimalno 2 mjeseca fokusiranu na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje preduzetničkih vještina, prilikom čega učesnici obuke imaju kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku trenera u izradi zadataka i finalnoj izradi poslovnog plana i poslovnog modela.
  • Pripremu i realizaciju prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela.
  • Dodjelu bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne poduhvate, na području grada Gračanica, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima za podršku poduzetnicima.
  • Stručnu i mentorsku podršku u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.

Prijave se podnose na jedan od sljedećih načina:

  • Lično ili poštom, slanjem preporučene pošiljke, u zatvorenoj koverti ili putem prijavnog formulara i predajom u pisarnicu Grada Gračanica, sa naznakom „Za učešće u programu IMPAKT inkubator poslovnih ideja“ ili putem popunjavanja online-prijavnog formulara. Prijavni formular je moguće preuzeti elektronski na zvaničnoj web-stranici https://www.gracanica.gov.ba ili lično na Info-pultu Grada Gračanica.
  • E-mailom – dostavljanjem skeniranog formulara, koji je moguće preuzeti u skladu sa uputstvima iz prethodne tačke, putem e-mail-a javnipozivi@gracanica.gov.ba.
  • Online-prijavom – putem linka: https://bit.ly/3JUP5EC, uz napomenu da je obavezno priložiti rješenje o registraciji za već postojeće biznise i nevladine organizacije u polju predviđenom za navedeno (2.2.).


Prijave se podnose najkasnije do 31. augusta 2023. godine.

U svrhu adekvatnog informiranja o programu, Investicijska fondacija Impakt i Grad Gračanica organizirat će online-prezentaciju programa IMPAKT inkubator poslovnih ideja koja će se održati 24. jula 2023. godine u 15:00 h. Svi zainteresirani, prezentaciji mogu pristupiti putem Zoom platforme, odnosno klikom na link: https://zoom.us/j/97425421315 (Meeting ID: 974 2542 1315).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti