NOVIH DESET LOKACIJA

Elektroprivreda BiH izmijenila odluku: Ova firma će graditi nove javne AC punionice

14.07.2023. 10:52 / Izvor: Akta.ba
punionice

Rukovodeći se uputama iz Rješenja Ureda za razmatranje žalbi, Elektroprivreda BiH je usvojila žalbu i poništila prvobitnu odluku.

Najpovoljniji ponudač za nabavku javnih AC punionica za električna vozila sa izgradnjom infrastrukture na deset lokacija za potrebe JP Elektroprivreda BiH je Energoinvest SUE d.d. Sarajevo, javlja Akta.ba.

Kako se navodi u izmijenjenoj odluci, u otvorenom postupku javne nabavke, objavljenom 07.02.2023. godine, ponude su dostavili grupa ponuđača: Siming Trade d.o.o. Foča i Valter-Elektro d.o.o. Sarajevo, zatim Energoinvest, Sistemi Upravljanja Energijom d.d. Sarajevo I UNIS Telekom d.d. Mostar

U aprilu je prvobitno kao najpovoljniji ponuđač odabrana grupa Siming Trade d.o.o. Foča i Valter-Elektro d.o.o. Sarajevo.

Rukovodeći se uputama iz Rješenja Ureda za razmatranje žalbi, Elektroprivreda BiH je usvojila žalbu i poništila prvobitnu odluku.

U ponovnom postupku utvrđeno je da je ponuda ponuđača Energoinvest  SUE d.d. Sarajevo ispunila zahtijevane tenderske uslove te je ista, na osnovu kriterija "najniža cijena", ocijenjena kao najpovoljnija ponuda sa ukupnom cijenom ponude od 130.000 KM (bez PDV-a). 

Grupa ponuđača Siming Trade d.o.o. Foča i Valter-Elektro d.o.o. Sarajevo nije zadovoljila uslov tenderske dokumentacije, da ponuđač ima uspješno realizovan najmanje jedan ugovor o isporuci i ugradnji punionica za električna vozila, u posljednje tri godine, minimalne ukupne vrijednosti 100.000,00 KM bez PDV-a".

U periodu od 2017 godine, JP Elektroprivreda BiH je instalirala sedam AC punionica uz objekte kompanije u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Travniku, Bihaću, Goraždu i Mostaru (elektrodistributivne podružnice) i jednu DC punionicu na Autocesti A1. U svom voznom parku kompanija posjeduje osam (8) električnih vozila.

Trenutno je u toku realizacija projekta proširenja postojeće mreže AC punionica u vlasništvu kompanije, što podrazumijeva izgradnju punionica na još deset 10 lokacija na teritoriji FBiH. 

JP Elektroprivreda BiH je jedina kompanija u Bosni i Hercegovini koja ima uspostavljen softverski sistem za nadzor i upravljanje punionicama i u mogućnosti je da, kao operator, pruži uslugu nadzora, upravljanja, izvještavanja, upravljanja bazom korisnika, kontrole pristupa sistemu i dr. i drugim vlasnicima punionica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti