PODRŠKA SAJMU

Uk na otvorenju "Real Expo 2023": Svaka promocija privrednih djelatnosti je bitna

18.07.2023. 15:16 / Izvor: Akta.ba
real expo
OTVORI GALERIJU

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk danas je na Ilidži prisustvovao otvorenju drugog Međunarodnog sajma građevinarstva i ulaganja u nekretnine "Real Expo 2023".

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk danas je na Ilidži prisustvovao otvorenju drugog Međunarodnog sajma građevinarstva i ulaganja u nekretnine "Real Expo 2023".  

"Čast  mi je prisustvovati ovom sajmu. Svaka promocija privrednih djelatnosti u Kantonu Sarajevo veoma je bitna. Drago mi je da su privatni investitori odlučili da na ovaj način pokažu važnost privredne saradnje Sarajeva, Bosne i Hercegovine, odnosno čitave regije, s obzirom na to da je prisutno dosta izlagača koji ne dolaze iz BiH. Umrežavanje pojedinaca i kompanija je krucijalno, iskreno se nadam da će ovo biti sajam koji će iz godine u godinu rasti i privlačiti sve više izlagača, čiji će poslovni dogovori na sajmu rezultirati opipljivim rezultatima", naveo je premijer Uk, koji je nakon proglašenja ceremonije otvorenom obišao izlagače sa šejhom Muhammedom bin Saqr al-Qasimijem, privrednikom koji je počasni pokrovitelj ovogodišnjeg sajma.      

real expo

Premijer Uk ovom je prilikom podcrtao da je Vlada KS prepoznala važnost pružanja podrške sajmovima i da je posredstvom Ministarstva privrede kreirala javni poziv za podršku poslovnim sajmovima i sličnim manifestacijama.    

Ponuda na sajmu je raznolika i inovativna, a osim velikog broja nekretnina, na ovoj manifestaciji se prezentiraju i mnogi  noviteti po pitanju smanjenja troškova grijanja korištenjem pametnih rješenja i kontrole doma putem pametnih uređaja.   

Paralelno sa sajamskim aktivnostima planirane su i dodatne aktivnosti, poput panel diskusija te aktivnosti promocije investicija za tzv. "zgrade sutrašnjice – zgrade budućnosti".

Sajam traje do 20. jula.   

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti