ISO 9001:2015

Institut za standarde i sigurnost sproveo certifikacijski audit u još jednoj firmi

24.07.2023. 15:14 / Izvor: Akta.ba
Iso

Opseg aktivnosti koje pokriva ovaj certifikat odnosi se na proizvodnju uređaja za distribuciju i kontrolu električne energije.

Institut za standarde i sigurnost sproveo je certifikacijski audit u ZD Eldis Tehnika d.o.o. sa sjedištem u Sarajevu koji se odnosio na upravljanje kvaliteta prema međunarodnom standardu ISO 9001:2015. 

Opseg aktivnosti koje pokriva ovaj certifikat odnosi se na proizvodnju uređaja za distribuciju i kontrolu električne energije.

ISO certifikat upravljanja kvalitetom je univerzalna,međunarodno priznata potvrda kojom se garantuje kontinuirano unapređenje kvaliteta usluga kompanije. 

"Sistem upravljanja kvalitetom obuhvata sve aktivnosti koje mogu uticati na kvalitet samih proizvoda, zadovoljstvo kupca, upravljanje procesima i resursima, kao i sigurnost zaštite i okoline", pojasnili su.

Na završnom sastanku  auditor i predstavnik  Instituta za standarde i sigurnost  gospodin Nermin Mahmutović nije ustanovio odstupanje koje bi spriječilo reizdavanje certifikata ISO 9001:2015.

Zavisno društvo ELDIS TEHNIKA društvo za proizvodnju elektrodistributivne opreme, promet i usluge d.o.o. Sarajevo, osnovano je 10.05.2002. godine odlukom Osnivača – Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, uz saglasnost Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti