Data saglasnost na Odluku o pokretanju postupka kupovine nekretnina u naselju 'Rasadnik'

25.07.2023. 15:54 / Izvor: Fena
Vlada BPK

Vlada BPK Goražde danas je na prijedlog Ministarstva za privredu usvojila zaključak kojim je data saglasnost na Prijedlog odluke o pokretanju postupka kupovine nekretnina u naselju Rasadnik

Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde danas je na prijedlog Ministarstva za privredu usvojila zaključak kojim je data saglasnost na Prijedlog odluke o pokretanju postupka kupovine nekretnina u naselju Rasadnik i taj je prijedlog upućen Skupštini u daljnju proceduru.

Na sjednici je donesen Zaključak kojim Vlada BPK-a Goražde prihvata Prijedlog Odluke Ministarstva za privredu o osnivanju javnog preduzeća koja je također upućena u daljnju skupštinsku proceduru.

Ministarstvu za privredu-Direkciji za ceste BPK-a Goražde data je saglasnost na Odluku za pokretanje postupka odabira najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na sanaciji klizišta na regionalnom putu R-448a Osanica-Ilovača-Prača, dionica Osanica-Ilovača-Brzača i djelimična zaštita puta od djelovanja bujičnih voda.

Predviđena novčana sredstva za izvođenje radova  su u iznosu od 40.000 KM, a preostala sredstva su obezbjeđena od Federalnog ministarstva prostornog uređenja u vrijednosti od 70.000 KM.

S ciljem blagovremenog djelovanja u smislu stvaranja optimalnih uslova za rad u odgojno obrazovnim ustanovama na području Kantona za školsku 2023/2024.godinu, Ministarstvu za obrazovanje, mlade,nauku, kulturu i sport data je saglasnost za raspisivanje konkursa i oglasa za popunu upražnjenih radnih mjesta u osnovnim i srednjim školama na području BPK Goražde.

Usvojena je i Odluka o sufinansiranju Projekta „Pomoć i podrška u realizaciji projekta Merhametove javne kuhinje i pekare“ za što je Vlada BPK Goražde izdvojila  finansijska sredstva u iznosu od 10.000 KM kako bi se nastavila kontinuirana pomoć građanima u stanju socijalne potrebe.

Vlada je dala saglasnost Direkciji robnih rezervi BPK Goražde da izvrši prodaju roba iz robnih rezervi, a radi se o jestivom ulju u količini od 1.000 litara, saopćeno je nakon sjednice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti