Prezentirao plan rada

Prof. dr. Mersidu Poturku povjeren drugi mandat rektora Internacionalnog Burč univerziteta

27.07.2023. 09:33 / Izvor: Akta.ba
Mersid Poturak

Na današnjoj sjednici Senata, profesor Poturak je prezentirao plan rada za drugi mandat.

Na današnjoj sjednici Senata, profesor Poturak je prezentirao plan rada za drugi mandat. Ovaj ambiciozni plan, koji je jednoglasno prihvaćen, uključuje nastavak jačanja univerzitetskih programa, daljnji razvoj istraživačkih mogućnosti, poticanje inovacija u nastavi i učenju, te stavljanje posebnog naglaska na poticanje poduzetništva među studentima i osobljem. Također, predviđena je unapređena saradnja sa stranim univerzitetima, te stvaranje još većih mogućnosti za studente i osoblje.

Uzimajući u obzir izvanredna postignuća i inovativne strategije koje je profesor Poturak uveo tokom svog prvog mandata, očekuje se da će se pod njegovim vodstvom IBU nastaviti razvijati i napredovati. Tokom prvog mandata, profesor Poturak je pokazao iznimnu predanost i vizuru, dovodeći IBU na vrh u oblastima obrazovanja, istraživanja i poduzetništva. Univerzitet je pod njegovim vodstvom ostvario značajne pomake u akademskim i istraživačkim programima, stvarajući pritom i snažnu vezu sa lokalnom i globalnom poslovnom zajednicom.

Očekuje se da će drugi mandat profesora Poturaka donijeti još veće uspjehe za Internacionalni Burch univerzitet, kao i za cjelokupnu akademsku zajednicu Bosne i Hercegovine.



 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti