Potpisan sporazum

40 hiljada KM za nabavku kombija JU "Druga osnovna škola" Bosanska Krupa

27.07.2023. 09:41 / Izvor: Akta.ba
Kombi

Ministrica Enda Pavić Pečenković i gradonačelnik Armin Halitović potpisali Sporazum o saradnji u cilju održivog povratka kojim je predviđena zajednička saradnja u realizaciji projekta nabavke kombija.

Grad Bosanska Krupa posjetila je jučer delegacija Kantona Sarajevo koju su činili ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice u Vladi Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Irfan Čengić.

Ovom prilikom su ministrica Enda Pavić Pečenković i gradonačelnik Armin Halitović potpisali Sporazum o saradnji u cilju održivog povratka kojim je predviđena zajednička saradnja u realizaciji projekta nabavke kombija za prijevoz učenika JU „Druga osnovna škola“ Bosanska Krupa.

Rezultat je ovo rada i zalaganja zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Irfana Čengića, na čiju inicijativu je Vlada Kantona Sarajevo u svrhu sufinanciranja projekta nabavke kombija izdvojila 40.000,00 KM.

"Ovom prilikom želim da iskažem svoje zadovoljstvo što je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo imalo priliku i mogućnost da pomogne Gradu Bosanska Krupa sa 40.000,00 KM za nabavku kombija JU „Druga osnovna škola“ koji će se koristiti za prijevoz učenika koji žive u ruralnim područjima grada. Radi se uglavnom o povratničkim porodicama i djeci koja moraju preći određeni broj kilometara kako bi došli na nastavu. Želim i da se zahvalim Gradu Bosanska Krupa što je iskazao potrebu za ovaj vid pomoći, ali i da iskažem svoje zadovoljstvo što smo mogli da udovoljimo ovom zahtjevu", istakla je ministrica Enda Pavić Pečenković.

U narednom periodu pristupit će realizaciji ovog projekta i nabavci kombija za prijevoz učenika JU „Druga osnovna škola“

"Želim da se zahvalim ministrici Endi Pavić Pečenković i zastupniku u Skupštini Kantona Sarajevo Irfanu Čengiću na čiju inicijativu smo dobili 40.000,00 KM za nabavku kombija koji će se koristiti za prijevoz učenika JU „Druga osnovna škola“. Mi sada ulazimo u proces nabavke kombija, a ukoliko bude potrebe, Grad Bosanska Krupa će obezbijediti dodatna sredstva kako bi se školi kupio moderan minibus za prijevoz učenika", kazao je gradonačelnik Halitović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti