Turistička zajednica Kantona Sarajevo

Otvoren Javni poziv za subvencioniranje avio-saobraćaja na području Kantona Sarajevo

06.08.2023. 11:06 / Izvor: Akta.ba
javni poziv

Javni poziv ostaje otvoren do 04.09.2023. godine

Turistička zajednica Kantona Sarajevo raspisala je Javni poziv za subvencioniranje avio-saobraćaja na području Kantona Sarajevo u svrhu razvoja turizma.

Cilj javnog poziva jeste razvoj turizma na području Kantona Sarajevo subvencioniranjem avio-kompanija radi uspostavljanja novih destinacija, povećanja broja putnika u aviosaobraćaju i osnaživanje turističkog sektora.

Ukupno predviđena sredstva za realizaciju Javnog poziva za subvencioniranje razvoja avio-saobraćaja na području Kantona Sarajevo iznose 500.000,00 KM.

Detaljne informacije Javnog poziva pogledajte ovdje.

Pravo učešća na Javni poziv imaju pojedinačne avio-kompanije koje su registrovane za pružanje usluga avio-saobraćaja i koje ispunjavaju Kriterije za odabir prijava i dodjelu sredstava a koji su detaljno opisani u samom Pozivu.

Nakon provjere ispunjavanja navedenih kriterija, pristupit će se obračunu iznosa marketinškog poticaja po putniku prema za definisanim formulama.

"Svi navedeni kriteriji i obračuni usklađeni su s ciljem podrške razvoju avio-saobraćaja u funkciji razvoja turizma u Kantonu Sarajevo a na osnovu prijava koje zadovoljavaju postavljene kriterije odabrat će se avio-kompanije kojima će biti dodijeljena sredstva za sufinansiranje, a sve u skladu s raspoloživim budžetom", stoji u zaključku Poziva.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo će isplaćivati subvenciju avio- kompanijama na osnovu mjesečnih podataka o ostvarenom broju letova i ukupnom broju putnika, razvrstano po destinacijama sa informacijama o broju frekvencija i finansijskom rekapitulacijom koju je avio-kompanija ostvarila, a koju Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo dostavlja JP Međunarodni aerodrom "Sarajevo" d.o.o.

Avio-kompanije su odgovorne za tačnost i potpunost priložene dokumentacije, te da su svi dostavljeni dokumenti važeći i relevantni za evaluaciju njihove prijave.

Javni poziv ostaje otvoren do 04.09.2023. godine

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti