cjelogodišnje aktivnosti

Šulić: Nastavljamo ulagati u Jahorinu, u fokusu priprema zimske sezone

08.08.2023. 07:52 / Izvor: SRNA
jahorina

Na Jahorini je jučer održan okrugli sto o podizanju kvaliteta cjelokupne turističke ponude na ovoj planini i rješavanju problema.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je jučer da će ulaganja u Jahorinu biti nastavljena, da je Vlada Republike Srpske i do sada najviše stajala iza razvoja turizma na ovoj planini, te da se polako ostvaruje ideja da turistička sezona traje cijele godine.

Šulić je nakon okruglog stola o podizanju kvaliteta cjelokupne turističke ponude na Jahorini rekao da su u nacrte zakona koje priprema resorno ministarstvo ubačene preporuke dobijene sa terena od Olimpijskog centra (OC) "Jahorina", udruženja hotelijera, grada i turističke organizacije Istočno Sarajevo.

"Iza OC `Jahorina` je uspješna ljetna sezona i to pokazuje da ideja Milorada Dodika da se od Jahorine gradi turističko mjesto koje će trajati tokom cijele godine, polako se ostvaruje", rekao je Šulić novinarima.

On je naveo da je na današnjem okruglom stolu izvršena rekapitulacija trenutne ljetne sezone, kao i da je fokus sastanka bio na tome da se vidi šta svi učesnici okruglog stola mogu uraditi u pripremi naredne zimske sezone na Jahorini.

"Cilj je da svaki turista koji dođe na Jahorinu i u Republiku Srpsku osjeti dobrodošlicu i da dovede još jednog turistu", rekao je Šulić.

Prema njegovim riječima, jedan od zaključaka sastanka je i da predstavnici OC "Jahorina", opštine Pale i udruženja hotelijera treba da više međusobno komuniciraju. 

"Smetnje u komunikaciji nikome ovdje nisu potrebne. Imamo jedinstven cilj, a to je da napravimo Jahorinu ljepšom, boljom i privlačnijom za sve turiste, a od toga će koristi imati svi", istakao je Šulić.

On je za kraj septembra najavio novi sličan sastanak na Jahorini, te izrazio nadu da će na njemu učestvovati svi koji imaju interese na Jahorini.

Prema njegovim riječima, namjera svih u Ministarstvu trgovine i turizma je da budu prisutni u svakoj turističkoj destinaciji u Republici Srpskoj, kako bi se radilo sa ljudima na terenu.

"Predsjednik Dodik i ja smo razgovarali u Foči sa ljudima koji se bave raftingom. Ovdje na Jahorini smo bili više puta, bićemo i u Trebinju i u svakoj lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj koja je naš turistički potencijal", naglasio je Šulić. 

Na Jahorini je jučer održan okrugli sto o podizanju kvaliteta cjelokupne turističke ponude na ovoj planini i rješavanju problema.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti