Proizvodnja, zanatstvo i usluga

Vlada Distrikta: Za realizaciju programa samozapošljavanja 500.000 KM

09.08.2023. 10:31 / Izvor: Fena
Brčko

Sredstva su namijenjena nezaposlenim licima koja pokreću djelatnost iz oblasti proizvodnje, zanatstva i usluga.

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na 13. redovnoj sjednici, na prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, usvojila je Odluku o odobravanju tekućeg transfera i Program utroška sredstava u korist Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za realizaciju Programa samozapošljavanja na području Distrikta za 2023. godinu.

Sredstva su namijenjena nezaposlenim licima koja pokreću djelatnost iz oblasti proizvodnje, zanatstva i usluga (osim trgovine i ugostiteljstva), a ukupan iznos sredstava za realizaciju programa iznosi 500.000 KM.

Na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje Vlada Distrikta odobrila je i Program utroška sredstava za stipendiranje učenika deficitarnih zanimanja. Odobreno je stipendiranje do 145 učenika prvog razreda srednjih škola i stipendiranje do 87 učenika drugog razreda srednjih škola koji upišu redovno školovanje u jednom od deficitarnih zanimanja, a koja su proglašena deficitarnim za 2023/2024. godinu.

Vlada Distrikta je na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge usvojila i Akcioni plan Brčko distrikta BiH za provođenje Strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma 2021–2026, saopćeno je iz Vlade Distrikta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti