Projekt DECAMAS

Poziv bh. kompanijama: Podijelite svoje iskustvo i unaprijedite proces studentskih praksi

09.08.2023. 11:43 / Izvor: Akta.ba
anketa

Podaci prikupljeni putem ankete su potpuno anonimni, osim ukoliko vi dobrovoljno odlučite ostaviti svoje kontakt podatke.

 

Internacionalni Burč univerzitet u partnerstvu sa Univerzitetom "1. decembar, 1918." u Alba Iuliji, Rumunija provodi projekat DECAMAS (Razvijanje vještina upravljanja karijerom među bh. studentima - Developing Career Management Skills among BH Students) kojeg finansira Evropska unija pretpristupnim sredstvima.

Ovaj projekat ima za cilj unaprijediti vještine upravljanja karijerom među studentima u Bosni i Hercegovini, i vaše učešće je od neprocjenjive važnosti za uspjeh projekta. U početnoj fazi, provodimo istraživanje o iskustvima kompanija u Bosni i Hercegovini sa studentskim praksama.

Vaš doprinos je od suštinskog značaja!

Pozivamo sve kompanije koje su ranije pružale priliku studentima za praksu da popune anketu na ovom linku. Ako niste imali studentsku praksu, ali ste angažovali pripravnike, molimo vas da podijelite svoje iskustvo iz perspektive poslodavca koji je pomogao novim diplomantima da započnu svoju karijeru.

Vaše učešće će pomoći da bolje razumijemo proces stažiranja studenata i diplomanata te da unaprijedimo postojeće programe prakse i stažiranja koji su prilagođeni potrebama i izazovima mladih ljudi u Bosni i Hercegovini.

Anonimnost i važnost vašeg glasa

Podaci prikupljeni putem ankete su potpuno anonimni, osim ukoliko vi dobrovoljno odlučite ostaviti svoje kontakt podatke. Pored ovog istraživanja, provest ćemo i kvalitativno istraživanje u kojem ćemo razgovarati sa kompanijama u svrhu boljeg razumijevanja perspektive poslodavaca na ovu temu. Svi odgovori na pitanja su već ponuđeni, ali postoji i mogućnost da podijelite dodatne informacije i detaljnije obrazložite. 

Vaša prilika za učešće

Ovo istraživanje je vaša prilika da izrazite svoje mišljenje, podijelite svoje iskustvo i doprinesete kreiranju boljeg okruženja za studente i diplomante. Preporučujemo da anketu popuni osoba zadužena za ljudske resurse ili neko ko je blisko povezan sa studentima i pripravnicima koji započinju svoju profesionalnu karijeru u vašoj kompaniji.

Unaprijed vam se zahvaljujemo što ćete izdvojiti vrijeme da popunite ovu anketu. Vaše povratne informacije će direktno uticati na kreiranje platforme koja će omogućiti studentima pristup raznovrsnim programima praksi i stažiranja prilagođenim njihovim potrebama. Za dodatne informacije ili pitanja, slobodno nas kontaktirajte putem e-mail adrese: decamas@ibu.edu.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti