OPREZ VOZAČI!

Novi radar postavlja se u Sarajevu: Slikat će za 10 dana

11.08.2023. 08:28 / Izvor: crna-hronika.info
Radar

Na ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine uskoro će biti aktivan još jedan radar kontrolu brzine vozila.

Na ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine uskoro će biti aktivan još jedan radar kontrolu brzine vozila. Kao što je incijativa pokrenuta, isti će se nalaziti u Zagrebačkoj ulici a odgovorne osobe za postavku istog, već su na terenu.

Crna-Hronika saznaje da novi radar bit će aktivan za 10-tak dana. Stacionirani radari u Sarajevu rade 24 sata i tako snimaju i sve eventualne saobraćajne prekršaje od prekoračenja brzine do prolaska kroz crveno svjetlo na semaforu.

Na tom dijelu puta ograničenje brzine kretanja vozila je 50 km/h, a novi radar registruje sva vozila koja se kreću brzinom od 60 km/h i više.

Kako portal Crna-Hronika saznaje pored ovog stacioniranog radara uskoro će Sarajevo biti postavljena još tri radara. Vozači oprez!

Ovu informaciju potvrdio je i općinski vijećnik Arslan Dučić.

"Upornost se i ovaj put isplatila. Danas je počela realizacija inicijative za postavljanjem stacioniralnog radarskog uređaja koju su svi sugrađani sa područja ulice Zagrebačka, ali i drugi koji svakodnevno koriste ovu dionicu puta, željno čekali.  Prijatelj i saborac Asim Bulbul i ja smo obišli radove koji će trajati nekoliko dana", napisao je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti