Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo

Objavljeni rezultati poziva: Ovih 17 filmskih projekata podijelit će jedan milion KM

11.08.2023. 13:50 / Izvor: Akta.ba
projekti

Prigovor se može podnijeti samo u slučaju osporavanja regularnosti procedure izbora i valjanosti dokumentacije.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo objavilo je rezultate poziva za sufinansiranje projekata proizvodnje dugometražnog filma, kratkog filma i razvoj dramskih serija iz sredstava Ministarstva za 2023. godinu, piše Akta.ba.

Izabranim korisnicima sredstva su raspoređena na osnovu rang liste projekata koju je sačinila Komisija za provođenje Javnog poziva. Ukupan iznos odobrenih sredstava iznosio je milion maraka a ovaj put je podijeljen na 17 projekata.

Javni poziv je bio raspisan za sufinansiranje projekata u kategorijama filmskog stvaralaštva i poduzetništva - produkcija dugometražnih filmova (filmovi duži od 60 minuta), produkcija kratkometražnih filmova (filmovi kraći od 60 minuta) te razvoj dramskih serija.

U okviru produkcije dugometražnih filmova izabrano je 11 projekata koji će podijeliti 750.000 KM. Najveći iznos dobilo je Udruženje “Edukativno-eksperimentalni centar Film House ” za dugometražni igrani film “Sreća” i udruženje “Obala art Centar” Sarajevo za dugometražni igrani film “Prije Ljeta” u iznosu od po 200 hiljada KM.

U okviru produkcije kratkometražnih filmova sredstva su dobila četiri projekta koja će podijeliti ukupno 61.000 KM.

Za razvoj dramskih serija tri projekta su dobila 25.000 KM. Udruženje Centar za savremenu umjetnost za projekat “Godišnjica” dobio je 10.000 KM kao i Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti za projkat "Komadi".

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo će u roku od 15 radnih dana od dana objavljivanja rezultata, pismeno obavijestiti podnosioce prijava čije prijave nisu prihvaćene za finansiranje, navodeći razloge odbijanja prijave.

Rok za ulaganje prigovora na Odluku ministra je 7 dana od dan objavljivanja Odluke na službenoj web stranici Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Prigovor se može podnijeti samo u slučaju osporavanja regularnosti procedure izbora i valjanosti dokumentacije.

Procjena umjetničkog kvaliteta i produkcijske vrijednosti i izvodljivosti ne može biti predmetom prigovora osim u slučajevima dokazanog plagijata, u skladu s odgovarajućim propisima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti